Lange, Lange og Tønde til Robert

3Så oprandt dagen, jeg havde købt sko, gummi-babser og skrottet neglelakken grundet usikre hænder på grund af karpaltunnelsyndromet.

Men afsted kom vi! På billedet ses Lange, Lange og Tønde.
Nemlig Jons søster, min smukke svigerinde, Camille Lange, som er vært og tilrettelægger på DR3, Jon Lange, my man, og så mig, tønden.

Men SE lige min kjole! Hva’beha’r?!
Jeg skrev ud på facebook for nogle uger siden med en udfordring:
Jeg søgte en designer, som turde tage udfordringen op og gøre fru Lange elegant for en aften – or die trying! Og Benedikte Utzon skrev så til mig og sendte et billede af den flotte kjole fra hendes mærke Est. 1995.

Jeg vraltede op på PR-bureauet Holm & Bertung, hvor bemeldte kjole har til huse og fik at vide, at Iben Hjejles stylist altså havde fået den samme kjole med i udvalg til skuespillerinden til den samme fest. Og da Hjejle var nomineret til en pris, kunne det jo ikke nytte noget, at én eller andens ukendte kone mødte op i den samme kjole som hende.

rygMen jeg havde held til at overtale Holm & Bertung til at overtale Ibens stylist til at overtale Iben (Yes, 5 års kommunikationsstudier på RUC finally paid off!) til at vælge noget andet, da denne her bare var så fin til maven. Og samtidig lang nok til at dække hobbitfødderne …

I går aftes under Robert-festen mødte jeg så faktisk Iben Hjejle ved tag-selv-bordet (Robert-arrangører, I er nødt til at stramme op på det her område! Ring til GrenaaBuchard, hvis I skal have event-arrangør-tips. Selv en sindrig jyde som jeg orker ikke kylling gordon-bleu buffet-style. Det holder ikke, når vi nu har gjort os så umage!).
Iben og jeg kender ikke hinanden, men hun var alligevel så tjekket, at hun kom hen til mig, da hun genkendte kjolen og roste den måde, jeg fyldte den ud på. Very cool!

De, der læste med i går, ved jo, at jeg røg på Strøget i 11. time efter nye sko, som kunne huse mine kæmpe-fødder.fod
Jeg er stolt af at kunne meddele, at jeg havde skoene på hele vejen hen til Tivoli Congress Center, hele vejen op ad løberen og under hele forretten.
Derefter gemte jeg dem under stolen og listede fødderne op i skødet på min mand under bordet og fik lidt diskret og tiltrængt fodmassage.
Jeg klarede også lige at humpe i buffetten efter kylling og kartofler, før jeg måtte give endeligt op og hoppe i ballerinaerne.
Og jeg har seriøst ikke set så opsvulmede fødder, siden dengang Kim Kardashian var svanger!
DANG, hvor gør det naller!

Prisuddelingsdelen af Robert-festen gik ganske, som man kunne forvente. Jagten vandt en masse priser, et par af vinderne takkede deres kone, nogle sågar deres kones bryster, og Oliver Zahle var vært.

glasUnder middagen, mens jeg sad med fødderne i skødet på Jon, fungerede min mave som praktisk indbygget hylde for mit vandglas.

Efter middagen var der fri bar i lobbyen, og her var det tydeligt at mærke, at de kunstneriske sjæle i dén branche sjældent skal møde før kl. 12 på hverdage.
Folk blev lynhurtigt ganske stive, og mange fremmede, velmenende mennesker var så søde at spørge til indholdet af min mave og hvornår, jeg forventede at høste frugten. Når de så hørte, at jeg altså skal vokse yderligere 6-7 uger, idet vores ønskebarn valgte at tage en ven med i undfangelsesøjeblikket, gik de gerne amok i ‘It’s a double raaainboooow’-agtige dimentioner.
Mere og mere som aftenen skred frem.

Åh, hvor jeg dog altid elsker den opmærksomhed i starten af en aften! At være hende, den heldige, som skal have tvillinger!
Men da klokken var halvt midnat, og jeg var den eneste ædru, blev det altså for meget at være hende ‘Maven’.
Desuden var desserten i buffetten en lidt skuffende form for citronfromage-kage, så jeg kunne ikke længere tænke på andet end den 400 gram kæmpe-Toblerone, jeg vidste, vi havde hjemme i venstre køkkenskuffe.

Jeg havde en skøn og storslået aften, følte mig stor og flot og glimtende, og nu er jeg godt klar til at smide alt, der hedder ‘høje hæle’ til hjørne og gå helt i hval-hi indtil foråret.

Ingen af Jons TV-serier vandt priser i deres kategori, desværre, men han kom først hjem kl. 4 i nat og stank som en efterskoleelev på vinterferie i Prag, så jeg tror, han havde en god aften alligevel …  🙂

40 comments

 1. Wauw rockpaperdresses.com har længe været min yndlingsblogger, men du har lige overhalet hende indenom! Hvor skriver du bare ærligt og humoristisk 😃 kender godt det der med, at man kun tænker på det chokolade man har derhjemme, hvis desserten ude er dårlig :p

  1. Åhr, HVAD!!! Taaaak, Mille, det er da det vildeste kompliment! Jeg kender godt ROCKPAPERDRESSES og synes, hun har en superfed blog!
   Ih, en lækker mandag morgen! TAK! 😀

 2. Jeg er såååååå meget enig. Ærlighed, skønne billeder -både det smukke (Wauw en kjole -hæmme, lokke lokke kæresten til tavlen MÅ jeg ha i næste graviditet;-)) og det almindelig (svulmende fødder) er med. Love it!

 3. Du ser SMUK ud!!! Hold nu op, hvis jeg kunne bære sådan en kjole når jeg er gravid, ville jeg straks droppe mit livs kærlighed som er pædagog, og finde mig en kendis så jeg kunne komme på den røde løber 🙂 Til gengæld er mine fødder hverken voksen i denne eller den sidste graviditet, og det kan jeg forstå på både dig og resten af verden, at jeg skal sætte pris på. Så det gør jeg så. Men ville nu stadig gerne kunne se så lækker ud i lækker kjole som du gør på de billeder. Wauw!

  1. Hahaha, hvor er det sjovt skrevet! 😊 Tusind tak – og yes, pris dig lykkelig over normale fødder! Jeg håber, mine kommer tilbage… Sammen med resten af min krop, når tvillingerne engang er kogt færdigt!

 4. Hold da op!! Dine kommunikationsstudier på RUC kan bruges til andet end at lokke folk til at give dig kjoler 🙂 Hvor har du været henne i mit blog-liv? 😉
  Ej, kæmpe stor kompliment til dig for nogle fantastisk indlæg! Underholdende, eftertænksomme indlæg. Min kop kaffe blev lige dobbelt så god. Bliv endelig ved. Tusind tak fordi du deler det med os 🙂

 5. Jeg må indrømme at jeg har smugkigget/læst på din instagram i længere tid:)…og har ofte tænkt om du mon havde en blog (jeg er vel og mærke normalt ikke den store blog-læser)…men endelig kom den! Glæder mig til at læse mere om dit liv samt om tvillingerne. Har ikke selv børn eller er gravid – men tankerne er der og du er en inspiration;)

 6. Vil bare lige informere dig om at jeg nok læser med her for fremtiden, så du kan godt blive ved med at skrive fede indlæg! (men det bliver vidst ikke noget problem at de er fede)
  Synes du skriver super fedt og glæder mig til at følge med i fremtiden 🙂

 7. TAK til Sneglcille for link til din blog! Mandag morgen (inkl sne og fald op ad CBS trappe med dertilhørende dømmende blikke og ingen hjælpende hånd) blev nu meget bedre!!

 8. Du er intet mindre end genial. Jeg sidder og griner for mig selv, når jeg læser din blog.
  Jeg stemmer for, at du skriver en bog, du kan i hvert fald regne med at jeg køber den. Du har den fedeste selvironi og du skriver virkelig godt. Min mandag bliver lidt sjovere når den starter på twinpeaks.dk 🙂

 9. Du er intet mindre end genial. Min mandag morgen er reddet, når jeg starter med at læse dine indlæg, jeg er mega fan. Jeg tager mig selv i, at sidde og grine når jeg læser din blog. Du har den fedeste selvironi og skriver SÅ godt! Jeg stemmer for, at du skriver en bog – jeg ville i hvert fald købe den 🙂

 10. Wauuuuw en flot kjole – og fed beskrivelse af din aften. Det er præcist sådan det er. Fedt at komme ud at lufte maven og få beundrende kommentarer om ens “bæredygtighed” og endnu federe at komme hjem igen :-).

 11. Vildt fed blog, hvor du virkelig får eksekveret dine pointer knivskarpt – skønt! Desuden er jeg også vild med din svigerinde Camille. Både hendes arbejde, men også hendes person som jeg havde fornøjelsen af at opleve til et arrangement på DR. Kan stadigvæk huske hendes historie om en fest iført søløve(?) kostume, hvor hun undervejs måtte tage en bybus til hospitalet. Selvhøjtidelighed er heldigvis ikke noget som nogen af jer gør så meget i.

 12. Åh hvor var du smuk i den kjole (sender lige en tak til Iben, kunne ikke være båret smukkere). Og flot klaret med skoene, var selv grædefærdig da det blev for koldt til klipklappere, da jeg ventede tvillinger.
  Med hensyn til karpal, så udover de “frække” handsker, hjalp det også med akupunktur, hvis du er til nåle…..

 13. Jeg sagde jo, at jeg kunne mærke, at det blev godt – og det er, det blevet. Du er dygtig Mette Marie. Det skal du vide og det skal du tro på – for det er du!!

 14. Ej hvor er det lækkert med en blog man faktisk gider følge med i! Jeg er helt pjattet med konceptet og det dejligt uformelle sprog, det er fantastisk! Du har nu 2 dage i streg reddet en ellers kedelig time på skole bænken, og har på fornemmeren at du kommer til at redde mig igen;) TAK!:D

 15. Du så jo total fab ud! Elsker virkelig din blog, og den måde du skriver på. Jeg sidder og griner langt ud lige nu, og min mor med. Du er virkelig sød!

 16. Super blog – venter selv tvillinger til marts, så skønt at læse og nikke genkendende til det du skriver! Hurra for ærlighed😊 glæder mig til fortsættelsen👍

 17. Thumbs up til dine skønne blog! 🙂 Er selv ret ny i den her blogger-verden og kan klart finde en masse inspiration hos dig.. En sjov og ærlig blog, som jeg kan genkende meget fra, da jeg selv blev mor for et par år siden.. Glæder mig til at følge med fremover 🙂

  TrolliMummy på http://morihverdagen.blogspot.dk/

 18. Hvor er jeg bare glad for du startede den blog MM!! Du skriver fantastisk og har den dejligste humor – du bliver en fantastisk mor ❤

 19. Jeg elsker din blog!!! Du skriver virkelig godt… Og hvor er det bar fedt at du tar al det graviditet så afslappet og bare nyder det 🙂 Det vil jeg også gøre når jeg forhåbentligt snart blir gravid 😉

 20. ih hvor er dine indlæg altså bare for skønne:-) glæder mig til at læse mange flere fremover.
  Glæder mig især til at følge med når ønskebarnet med ven, kommer til verden:-)
  mange hilsner
  Heidi fra Sønderborg:-)

 21. Hvor er du da bare fantastisk smuk i den kjole. Sådan skulle man altid have lov at glimre mens man slæbte rundt på maven. Omvendt skulle ingen forvente at man var iført andet end de blødeste sko.

 22. Du er virkelig smuk!
  Det er vidst få gravide kvinder med to bebser i maven der kan det der!
  Keep up the good work!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s