Count down: 4½ uge tilbage …

maveFor mig at se, er det at smadre sin mobiltelefon noget, der rimer på ‘god bytur’!
Ikke på at ligge i sengen og være syg … Det er altså snyd!
Eftersom at Jon ikke er hjemme, har jeg i weekenden brugt hans side af sengen som praktisk opbevaringsplads for Kleenex, en flaske vand og min iPhone.
I nat, da jeg vågnede i et hosteanfald, tog jeg en slurk vand for at lindre mine lidelser, hvorefter jeg atter faldt i søvn.
Mine fede fingre har tilsyneladende ikke formået at skrue lågen ordentligt på flasken igen, hvorfor ganske få dråber vand er dryppet ned i min iPhone, som nu er død. COME ON!!
Hvis en iPhone skal dø grundet væske en lørdag nat, skal det sgu da enten være gin/tonic på SUNDAY, eller fordi man impuls-bader i Storkespringvandet! Det andet er da for nørdet!
Jeg er ret skuffet over mig selv. Og min iPhone.

Lørdagens gode oplevelse fik jeg hos PALMA Salon & Spa.
Jeg ville så gerne have nusset tæer, og en bekendt på facebook foreslog Palmas butik, så der smuttede jeg ned.
Jeg blev puttet i en morgenkåbe ved ankomst og fik nusset, masseret (blidt, så ingen fødsler blev sat igang), filet og puslet tæer i næsten halvanden time – og I tror, det er løgn, men da min søde behandler, Sahar, var færdig, stillede hun spørgsmålet:
“Kunne du tænke dig noget is?”
Og lidt efter sad jeg der med tykke, pæne tæer og en kugle passionsfrugtis på maven!
Jeg kunne græde! Så godt har jeg ikke haft det i mindst tre uger.
I øvrigt giver Palma 20% rabat på første visit, så alle I med og uden mave: Kom afsted!
Og lad mig lige tilføje, at dette IKKE er et sponsoreret indlæg, jeg var bare meget begejstret for mit besøg. 🙂

Lørdag eftermiddag kom min søde svigermor på besøg. Jeg havde købt fastelavnsboller hos Lagkagehuset i den anledning – og hun havde købt kage hos H.C. Andersens bageri i samme anledning. Kage-orgie. Perfekt!

Tiden som høj-frugtsommelig med twins i bugen begynder at synes mig noget lang.
I starten af min graviditet, når folk hørte, jeg skulle have tvillinger, blev jeg tit såret og skuffet over tit fremmede menneskers reaktion.
Folk på Strøget, samarbejdspartnere på jobbet, kolleger, familiemedlemmer har reageret med forskellige former for nedsættende kommentarer a la “Puh, godt, det ikke er mig!” eller “Ja, så kan I godt vinke farvel til forelskelsen, søvnen og livsglæden!”
Og når jeg har forsøgt mig med ét spagt “Vi synes nu, det er meget fedt …” er jeg blevet sat på plads med “Det siger du kun, fordi du ikke har børn”!

Og nu, hvor jeg mere og mere minder om en rødkælk i min fysiske udformning efter at have taget 22 kilo på, fået vand i hele kroppen, skin-tags, dobbelthager, karpaltunnelsyndrom, nældefeber og stoppet næse, og folk spørger, hvordan det går, starter jeg altid med et “Ungerne har det fantastisk derinde, så det går godt” og tillader mig så nogle gange et “Men jeg begynder sgu at være lidt træt ….”

Pludselig har piben fået en anden lyd. Nu må jeg IKKE være utilfreds med min situation. Tidligere skulle jeg ikke prise mig for lykkelig!
“Du skal da bare være glad for, at børnene har det godt!”, siger de. Eller “Det er hele prisen værd”. Eller “Du kommer til at savne at være gravid, bare vent!”

Så min konklusion er, at når man er gravid, må man ikke have det, som man har det, af årsager, som man endnu ikke selv har mulighed for at forstå. Nix, jeg har ingen børn, og jeg aner ikke, hvad der venter mig.
Folk taler om kærligheden til deres børn som noget himmelsk, guddommeligt, og jeg glæder mig til at opleve det!
Men som det er nu, selvom jeg næsten konstant mærker liv, der ikke er mit eget i form af én, der hikker, sparker eller mosler i min mave, føler jeg stadig, at ungerne er nogle, vi besøger oppe på sygehuset og som bor inde i den skærm, vi kigger på, når jordemoderen sætter scanneren til min mave. Og at vi har lavet dem, er bare for syret …
Det er alt for abstrakt. Jeg kan ikke rumme det endnu, og jeg tror først, 10-øren falder, når Knold og Tot er født og ligger UDEN på min mave.

Og nøj, hvor jeg håber, de får deres fars pæne, aristokratiske næse og lækre krøller, når det sker … ❤

23 comments

 1. Folk har ofte travlt med at male fanden på væggen om hvor slemt det bliver, at få børn… Men altså, vi laver dem jo for dælen fordi, vi gerne vil ha dem, ikk?? Og det må de bedrevidende vel også selv ha gjort i sin tid…
  Og JA, det bliver hårdt.. Men det blir også mega fantastisk! Et barn (eller to) er en gave.. En lidt krævende en nogle gange, men også en, man aldrig ville ha været foruden ❤

  TrolliMummy på http://morihverdagen.blogspot.dk/

 2. Hej Mette Marie

  Tak for en fin, ærlig og sjov blog! Jeg er også gravid, skal føde om tre uger – og jeg ville blot stemme i til den sidste del af dit indlæg – jeg synes, det har været SÅ træls, at alle andre mennesker med børn har haft behov for at sige, hvor hårdt det er/bliver (både fødsel – som jeg er bange for – og den følgende tid som småbørnsforældre)…. Det eneste positive jeg har fået ud af alle de kommentarer har været, at jeg aldrig vil blive sådan, når nogen spørger mig i fremtiden – at få børn er sgu da også en gave og i øvrigt en helt vildt syret en af slagsen. Man kan ikke bruge den slags kommentarer til en skid (selvom jeg tror, mødrene føler, de gør os gravide en tjeneste ved at fortælle om tiden, der venter en).

  Held og lykke med den sidste tid – det skal nok gå 🙂

  PS Hvilke en af de fodbehandlinger hos Palma fik du? Det lyder himmelsk (og noget, jeg godt selv kunne bruge).

  1. Åhr, 3 uger!! Hvor vildt!
   SKynd dig ned til Palma og bed om en behandling hos Sahar!
   Jeg bad bare om at få en fodbehandling uden for meget hardcore massage og kun med klar neglelak. Ren TLC, som hun sagde.
   Hils evt. fra mig, jeg tror godt, hun kan huske mig endnu, og sig, du vil have det samme.
   Jeg planlægger endnu en lørdags-tur derned i overmorgen. ;-)I

 3. Når folk siger det, du beskriver der. tænker jeg altid: det er deres begrænsning – ikke min. Jeg er sikker på, at det bliver helt fantastisk for dig/jer at få to sunde og raske glade og smukke tvillinger. ALLE burde kunne onde andre lykke. Hvordan dine oplevelser er, afhænger af, hvordan du vælger de skal være. Festen (livet) bliver præcis så fed, som man selv gør den til. Jeg er enormt positiv og taknemmelig af natur og derfor bliver mit liv ligeså.
  Du bliver verdens bedste mor og det bliver verdens dejligste børn og jeg ved, at de søvnløse nætter er det HELE værd.

 4. Synes det er for ringe at din iPhone lægger sig til at dø pga. lidt vand… har engang tabt min i en muslingegratin (don’t ask), hvilket den overlevede. Godt nok var det i nogen tid efter lidt svært at høre, hvad folk sagde, når jeg talte i telefon – men det gik over med tiden.

  Mht. det andet – nogle gange har folk bare alt alt for travlt. Jeg er 14 uger henne, og der er kun en – men jeg synes, det er noget af det mest syrede nogensinde, selvom jeg selvfølgelig er glad og glæder mig. Jeg har indimellem ualmindelig svært ved at forholde mig til det, og til at jeg skal være nogens mor, det er jo noget voksne er… (jeg er lige fyldt 37) – det bliver sikkert strålende, når junior m/k ankommer, men det er jo noget nær umuligt at forestille sig, hvordan det vil være, når man aldrig har prøvet det før. Og der hjælper andre folks erfaringer i bund og grund ikke ret meget, for vi er jo alle forskellige.
  Summasumarum – indimellem skal man bare vende det døve øre til folks (sikkert velmenende) snik-snak 😉

 5. Shit Knold og Tot er jo SÅ heldige at de får dig som mor (og hey lets face it, Jon som far er vel heller ikke værst) 🙂 Jeg er helt vild med din ligefremme, selvironiske og uhøjtidelige skriveform. Jeg kender dig overhovedet ikke, men jeg tipper, at dem der gør, føler sig rimelig heldige!! Tak for daglige grin – jeg er hooked ❤
  Kh Rikke

 6. Da jeg havde født tvillinger og en dag handlede i netto iført min tvillingevogn stoppede en dame mig og sagde – “nå har du fået tvillinger” og da jeg bekræftede det så udbrød hun – “åhhh det må være forfærdeligt hårdt – eneste trøst er da at du ikke har fået trillinger….”, jeg fik så på en eller anden måde fortalt at jeg faktisk var i besiddelse af en 2 år ældre storesøster til disse tvillinger, hvorefter hun nærmest råbte “NEJ, hvor er det synd for dig”…… Ved ikke helt hvad konklusionen må være her for har nu også fået mange positive (og mega beundrende) tilkendegivelser, men nogle gange møder man bare dem der virkelig træder rundt i det. Du får lige mine personlige hep og min totale forståelse for, at du nu egentlig synes det er ved at være nok :-). God søndag

 7. Det er da nogle mærkelige kommentarer at komme med. Potatoes gonna potate, I guess.
  Jeg synes nu, at det er ret sejt, at I skal have tvillinger, og selvom jeg ikke kender jer, så glæder jeg mig helt vildt til at følge lidt med igennem bloggen! Ved I forresten hvilke køn, børnene er? Og har I valgt nogle navne? 😀

  Forresten så er det da vildt ærgerligt med den telefon! Hvis du (eller en du kender) kommer til at dryppe på iPhonen i fremtiden, så læg den i en skål med ris natten over. Risene suger vandet ud, da det jo ikke er til at skille de små bæster ad på egen hånd. Min veninde var så uheldig at tabe sin iPhone i en spand med vand for en måned siden, og ris-tricket hjalp hende 🙂

 8. Sjovt for hvad tror folk egentlig, at man kan stille op når de vælger at give en udmelding på den måde? Hårdt, siger du? Well, jeg trykker da bare lige undo – no problemo. Jeezz – håber de alle preller af på dig 🙂

 9. Åh ja, suk. Alle de åndssvage kommentarer man skal lægge øre det..

  Så sent som idag blev jeg spurgt om hvorvidt mine tvillingedrenge var enæggede, hvortil jeg svarede “Nej, det er de ikke”… Slukøret og skuffet så hun ud hende der spurgte, og så gad hun egentlig ikke hører mere..

  Hvorfor søren har enæggede tvillinger højere kurs end tveæggede? Det er skisme da samme bug de kommer fra og de er da mindst lige så fantastiske som den anden udgave. Weird….

  Oplevede i øvrigt os at en dame i Fakta stak sine klamme fingre ned i ungernes lifte, mens jeg handlede. Jeg råbte så til hende om hun ikke lige ville få sit korpus og befængte fingre væk fra mine børn.(Ej, ok brugte ikke lige de ord, men de lå i trykket) Og hun blev simpelthen så sur på mig.. WTF!!!!

 10. Hvor er det nogle underholdende indlæg du kommer med – helt igennem ærlige.

  Folk skal bare blande sig uden om ens graviditet.

 11. Jeg faldt lige tilfældigt over din blog og har kun lige læst det her indlæg om andres reaktioner og i guder hvor jeg husker det fra min første graviditet. Folk har så travlt med at man aldrig får søvn og bad igen.
  Ved du hvad, min søn er 2 år nu og fra han var 6 måneder sov han HELE natten og til kl.9… Hver evig eneste nat du!!!
  Nu ankommer hans lillesøster i løbet af marts og vi glæder os simpelthen så meget. Og begge forældre har været i bad idag, just sayin’

  Glæd dig, glæd dig, glæd dig.
  Og tænk, jeg synes i er møgheldige at tvillingerne er tveæggede. Det er da helt fantastisk.
  Og husk på, det kan da godt være det er hårdere med to børn på en gang… Men du har jo aldrig prøvet andet.

 12. Årh hvor er det dejligt at vide man ikke er den eneste, der blev liiiidt stødt og nærtagende over andres kommentarer. Jeg har en ældre kollega på mit job, som fra dag 1 lige skulle markere sig. Nutidens gravide er hysteriske og forkælede, nææ du dengang man fødte naturligt, og gik på job til termins dagen, det var kvinder…. Jeg skulle jo lige huske på at kvinder har født i 1000 år, før mig…

  I starten blev jeg så såret, og snakkede aldrig om min graviditet, og når folk spurgte svarede jeg kort, og gik aldrig i detaljer om hvordan jeg virkelig havde det. Jeg var simpelthen træt af deres bedrevidende, og alle deres skræk historier, og “gode” råd….

  Jeg syntes også det var vildt underligt, at det selv for fremmede mennesker, blev samtale emne. Min graviditet, men det jo min krop, hvorfor vil du vide det her, jeg har haft meget svært ved at rumme folk, og deres spørgsmål og kommentarer…

  DEJLIGT at vide det ikke bare er mig, der engang imellem godt gad sige, ja tak jeg spurgte ikke dig… 🙂

  Kom lige forbi blokken, nu da ferien kaldte 😀 – dejlig læsning…..

  1. Ja, du støder vel på en del “kloge mennesker” på dit arbejde… Argh!
   Jo tykkere, jeg er blevet, jo mindre tør de sige “stakkels dig, at I skal have tvillinger”…. Nu synes de bare, det er synd, jeg er så tyk. 😉

 13. Hej 🙂
  Jeg er selv gravid (34+0) og kan da slet ikke stå for tanken om sådan en lækker omgang nusning af fødderne. Jeg har været på Palmas hjemmeside, men kan ikke se at der står noget om 20% på første behandling? Ved du om det er et tilbud de stadig har?

  1. Jeg blev selv super-overrasket og spurgte derfor, om det galt for alle og om jeg måtte skrive det på min blog – og det måtte jeg gerne. 🙂
   Så ring eventuelt derned! Spørg efter Sahar! Hun var så sød. Jeg har booket ny tid i weekenden.
   ENJOY! 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s