Jeg er en Hanuta-pelikan!

Jeg har indtil nu været ret anti på alt, der hedder ‘graviditets-tøj’.
Jeg har ikke rigtigt kunne overskue det dér med bælter og sløjfer over maven eller rynker i taljen…
Egentlig havde jeg tænkt mig at klare mig igennem de ni måneder med lange undertrøjer tilsat cardigans. Også mere økonomisk, idet begge dele kan bruges igen efter fødslen, yes?

Men i går gav jeg op.
Jeg var så træt af at føle mig som en hårdt stoppet forårsrulle og at høre alle syningerne på mine undertrøjer skrige om hjælp, når jeg hev dem ud af skabet.
Derfor foretog jeg i går min første tur til Mama-afdelingen i H&M.
Jeg støvede et par t-shirts og nogle trøjer op, som jeg synes var i den mindre åbenlyse afdeling, og jeg kan glad konstatere, at mit humør er steget gevaldigt, efter at jeg er blevet skruet i noget tøj, jeg rent faktisk kan passe!
Jeg føler mig ikke helt så sprængfarlig mere. Bevares, jeg går stadig som Pavarotti med tegnestifter trådt op i fodsålerne, men når jeg sidder helt stille i det rette lys med knæene samlet og ser lige ud (eller rettere: ser lidt OP. For at udglatte hagerne, forstås. Som min veninde sagde: “Du er en Hanuta-pelikan!”), ser jeg vel næsten anstændig ud!

I dag er jeg det, de kalder 34+0, hvilket min jordemoder forleden fortalte mig er lidt af en milepæl, idet man ikke længere ville give “lungemodner” til mine aliens, hvis de skulle beslutte sig for at berige os med deres selskab tidligere end beregnet.
Basserne er så godt som færdigtbagt og kan bare komme an.
mave
På den ene side ønsker jeg, at fødslen går i gang, hvis børnene alligevel er klar. Let’s get this show on the road! Vi har købt seng, barnevogn og stofbleer, og nu er jeg snart træt af at have seks ben, tre hoveder og så videre …

På den anden side vil det jo betyde, at vi så har to børn…! CRAAAAP!! Kan vi finde ud af det? Er mine babser store nok og mit ego lille nok til, at vi kan få det projekt til at fungere?
Og hvordan elsker man to mennesker lige højt på én gang?
De fleste, som har to børn,  har jo to graviditeter og to barsler til at nyde, hygge med og lære deres afkom at kende – men det skal jeg ligesom have effektiviseret og kørt af på én gang.

jonHeldigvis har jeg et strikingly handsome (og helt nyklippet!) emotionelt muskelbundt af en mand at læne mig op ad, når tankerne bliver mange og tålmodigheden sat på prøve.
Til den sidste scanning for to uger siden fik vi at vide, at ungerne allerede har enormt meget hår.
Hvor er det vildt, at man kan gå rundt og tage til møde i banken, se ‘De Unge Mødre’, spise spaghetti og lægge vasketøj sammen, alt imens ens krop er i gang med at lave folk. Med HÅR!

Selvom det er enormt bøvlet og til tider ucharmerende at være gravid, så er jeg latterligt godt tilfreds med, at den opgave tilfalder os damer og ikke herrerne. Det er jo den vildeste skill!
Så kan det godt være, at hannerne kan slå søm i og parallel-parkere og måske er bedre til at installere TV-kanaler og skifte pæren i emhætten, men hey, fremstil lige to børn! MED hår!
Nej, vel? Tænkte jeg nok … 😉

Husk også at deltage i Twinpeaks.dks Valentine-KONKURRENCE! Vinderen trækkes I MORGEN med Jon som lykkens pamfilius! ;-)

Følg Twinpeaks.dk:
Facebook – klik her.
Instagram – @mmleilange
Bloglovin’ – klik her.

25 comments

 1. hvad dælen er en Hanuta-pelikan? Jeg har prøvet at google det, men der kom ingenting frem. Jeg kan slet ikke huske, at der var/er en pelikan med i de der lækre, lækre Hanuta kiks.. Men måske handler det om noget helt andet, og at jeg bare slet ikke er med på noderne?

  I øvrigt synes jeg, at du er fanstastisk smuk gravid! Man kan overhovedet se (på billederne du viser) at du har væske i kroppen osv.

  1. Tuuusind tak!
   Jeg lægger heller ikke billeder op af mine fødder, når de er allerværst om aftenen og mest ligner Frodos… 😉
   En Hanuta-pelikan. Well, jeg spiste 10 Hanuta’er på en dag efter en tur til Tyskland i sidste uge, og da jeg har fået et par ekstra hager, mente min veninde, at det måtte betyde, at jeg er en ‘Hanuta-pelikan’.
   At jeg er blevet en pelikan, fordi jeg spiser for mange Hanuta’er. 😉

 2. OMG du skriver altså så godt! jeg får det vildeste (på den ikke lumske måde!) smil på læben hver gang jeg læser dine indlæg! jeg har selv lyst til at have mennesker i maven når du ser så godt ud og lyder så sej oveni! sidder lige og tænker på aliens med hår … det lyder meget pænt … eller 😉 ?

 3. Det slog mig lige… Man får vel ikke dobbelt barsel, når man får to børn? Ville måske ellers være passende!
  Må jeg give et råd? (Gør det alligevel!) Hvis du skal amme, så gå ikke ned på ammevenligt tøj og bh’er. Når man har nok i en (to!!!!) lille baby der er sulten, gider man ikke bøvle med tøj der ikke er lavet til det eller i det mindste ikke er elastisk nok.
  Når det så er sagt, så glæder jeg mig fandme til at få mine bryster igen, men har for nyligt opdaget at det jo er neverending… Så skal der ammes, så skal tøjet gylpes på hele tiden og nu hvor han får grød, er der også overhængende fare for at man ender med grød på trøjet hele tiden. Anyway, det var bare for at sige, at det kan anbefales at finde noget tøj som godt må gylpes på, men som stadig er til at holde ud at kigge på 🙂

 4. Jeg har lyst til at kramme dig, og bage en stor kage med masser af flag og krymmel – bare fordi du skriver genialt, har en genial humor og er helt igennem genial smuk med din store tvillingemave. Den dag du oprettede din blog, gjorde du lige mit liv lidt lettere og en hel del mere underholdende… Tak 🙂

 5. Nyder virkelig at læse med… Jeg håber sådan du også får tid til at skrive når the twins er kommet.
  Er pt på barsel med mine 3,5 måneder gamle tvillingetøser.
  Det er selvfølgelig helt vidunderligt når de kommer til verden, men lov mig lige at nyde et øjebliks på sofaen for mig 😃. Er ikke i tvivl om at det nok skal komme igen, men savner det lidt alligevel.
  Sender alle mulige positive tanker din vej til resterende graviditet, fødsel og den første tid med putterne.
  PS. Man kan aldrig få for mange stofbleer.

 6. store nok babser og lille nok ego – hahaha:-D Har kun et barn (15 mdr), men kan allerede nu bekymre mig om det med at elske to børn lige meget (og prioritere sig selv endnu lavere – og hvordan er det nu lige man er en god mor, hvis man ikke også er god mod sig selv?). Og jeg husker tydeligt at jeg også kapitulerede på et tidspunkt i min graviditet og smed den stramme jersey-uniform bestående af leggings, nederdel, undertrøje og cardigan. Jeg følte mig (og var jo) stor og løst tøj – eller empiresnit og sløjfer under barmen gjorde bare intet godt for mig (bildte mig selv ind at det var fordi min overkrop var for kort den den slags… eller babser for store – den lille sløjfe blev jo helt mast og bæltet kunne man alligevel ikke se), men rullepølsefølelsen var omvendt heller ikke så rar. Jeg glæder mig til at blive gravid igen og skulle det blive tvillinger har din tilgang til det helt sikkert mildnet mit sind og styrket min optimisme og indgangsvinkel til sådan et projekt – tak:-)

 7. Højdepunktet på min eftermiddag, er at læse din blog! Når jeg sidder begravet i sygeplejebøger, er det virkelig opmuntrende at læse dine sjove hverdagshistorie – det redder min dag hver gang! 🙂 Så 1000 tak for det!

 8. Du må simpelthen ikke stoppe med at blogge, når de to liv – med hår – kommer til verden. Du er altid garant for et smil på læben. Herhjemme har ‘vi’ (mest mig selvom min kæreste udemærket kender til din blog) en tid, der hedder twinpeaking. 🙂

 9. Tak for en skøøøn blog. Ser frem til at læse dine indlæg hver gang. Kan ikke lade være med at smågrine, du skriver genialt og har en dejlig humor.
  Husk ALDRIG at gå ned på stofbleer, og forbered vaskemaskinen på, at den ikke skal stå stille foreløbig.
  OG behold ungerne indenbords så længe som det overhovedet er muligt. Vores søn kom meget uventet i uge 36+1, 2160g, 44cm, og det var jeg slet ikke klar til. Det var iøvrigt på første barselsdag, øv, ingen hygge før fødslen. MEN de kan som regel først spise selv i uge 36. Så helt klar er de altså ikke. Vores lillemand er dog kommet godt efter det og er nu 16 uger med en kampvægt på små 6kg.
  Klem sammen og spis nogle flere hanuta. Der må iøvrigt være en rekord som måske kan blive slået i flest spiste hanuta.

 10. Hvis du føler dig sej nu (og jeg er enig, DET er du!), så vent til du har skudt dine to toplækre hjemmeproducerede aliens ud…. En fødsel er det vildeste! og man føler sig som den sejeste kvinde i verden bagefter… Hear me roar! 🙂
  Du ser toplækker ud, tak for en skøn blog 😉

 11. Åhh ha 2 med hår. Det blir stort. Har selv en lille trold på 3 med og en dreng på 3 år og er så spændt på at høre hvordan man klare 2 på 1 gang. Hvordan man trøster hvis de begge er kede osv osv. Har altid raget hatten af og har dybt respekt for tvillinger mødre, men du har jo heldigvis ikke prøvet andet :0). Det er det bedste i verden at ha sådan nogle små nogen. Især øjeblikket hvor de er lidt små snasket og kommer op og ligge på ens mave efter man har født dem. Det er såå stort.
  En ting jeg selv blev overrasket over da jeg blevmor første gang var at Ingen havde fortalt mig at der kom mælk ud af flere stråler i brystvorter – viste du det, sorry hvis det blev lidt privat, det kom bare bag på mig, troede kunder kom ud et sted :0)

  En helt anden ting hvor er det bare en smuk bryllups video. I lyser af kærlighed. Og har i selv lavet alle de pom pom’er?? De ku være fine til barnedåb.

  Du har gjort min hverdag i barselsboblen sjovere ved at læse om dig :0)tak fordi du deler ud.
  – Lena

 12. Jeg følger med og synes det er en dejlig og sjov blog du holder dig. Jeg fik min datter i uge 33 og jeg vil bare sige at du skal glæde dig over hver dag de bliver derinde, selv de er næsten klar er der streg under næsten!
  Og så ville jeg ønske jeg kunne deltage i din konkurrence, men orker altså ikke flere sociale medier i min liv… Når man balancerer baby, arbejde, mand og hverdag er blogland og facebook rigeligt, så har ikke instgram

 13. Du er så sej og det ER en milepæl. Det med at få dem ud nu, hvis de alligevel er “færdige”, det husker jeg. Jeg var desperat efter at få dem ud på det tidspunkt, men det lader bortset fra det til, atdu har haft en noget bedre graviditet, end den jeg havde. De kommer ud lige om hjørnet, det bliver så hårdt for jer, men også fantastisk, og kærligheden den er der til begge, lige stor, men helt forskellig, for de er jo to forskellige individer. Jeg er på en eller anden måde så spændt på at I får jeres to – mine bliver 4 til maj 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s