Karma, karma daun dubidu daun daaaaaun ….

susEr karma det samme som venlig deltagelse eller medmenneskelighed? Måske.
Når jeg kommer ud for det, jeg opfatter som ‘god karma’, giver det mig øjeblikkeligt lyst til at gå ud og rejse nogle væltede cykler eller købe en øl til en hjemløs.
Den første oplevelse, jeg kan huske at have haft med god karma (som måske også i stedet kan tilskrives venlighed eller god service), var, da jeg var omkring 9 år og min søster var 5.
Det var december, og det var det første år, hvor vi skrottede frittens option på hjemmelavede askebægere eller nøgleringe og besluttede os for at tage aaaalle de 100 kr., vi havde i vores spare-sæl fra banken, og kaste dem efter en julegave til hver af vores forældre.
Vi følte, vi havde røven fuld af penge og spankulerede derfor sporenstrengs ind i Sønderborgs største smykkeforretning, Susannes Guld og Sølv, og bad om en slipsenål til vort faderlige ophav! Og den måtte koste hele HALVTREDS kroner!
Indehaveren (you guessed it: Susanne) smilede sødt og sagde, at de desværre ikke havde nogen slipsenåle i den prisklasse. Men at vi gerne måtte vælge én af dem til 100 kr. og blot betale 50.
Som de små jyder, vi var, kunne vi jo nok genkende en god handel, når den sådan prikkede os på skulderen, så vi slog prompte til!
Juleaften, da vores far åbnede sin gave, kunne vi ikke lade være at fortælle historien, da han jo havde fortjent at vide, hvor kostbar hans nye slipsenål faktisk var.
Siden da har mine forældre købt alle deres smykker i netop Susannes Guld og Sølv. Og hvis de ikke har, hvad de skal bruge, vælger de noget andet!
Susanne har god karma.

Forleden var der en kvinde i bussen, hun var et par år ældre end mig og havde en to-årig med i en klapvogn, der spurgte til udløbsdatoen på min unge-dunk. Vi sludrede (jeg ELSKER at sludre i busser. Man kan nå at have ret dybe samtaler med fremmede, når begge parter ved, at der kommer et naturligt ophør inden længe), og jeg fortalte om tvillingerne. Hun lykønskede mig, og da vores veje skiltes på Rådhuspladsen, hilste hun mig adieu med et ‘Gud bevare jer’.
Nuvel, jeg er meget hormonpåvirket, og det er ikke fordi, jeg sådan er synderligt bibelsk mindet, men jeg blev helt rørt og måtte tage mig i at vande lidt høns på vejen hjem.
Så fik man lige en velsignelse på en tirsdag der klokken lidt i frokost!
Det var god karma.

Når jeg poster billeder af min kæmpemave, mine gigant-fødder eller fra mit bryllup her på bloggen og på Instagram, og fremmede mennesker tager et par minutter ud af deres gøren og laden for at give mig et thumbs up, en sjov kommentar eller en venlig hilsen, så er det denondenlyneme også god karma!

Så nu vil jeg begive mig på gaden efter noget takeout, og på vejen vil jeg komplimentere mindst én fremmed kvindes hår/støvler/jakke/smil! For som Kevin Spacey vist engang har sagt i en film, der fik psykotisk dårlige anmeldelser: ‘Pay it forward’!

Måske et lidt små-frelst indlæg fra min sofa på denne dejlige, lade lørdag, men det har presset sig på nogle dage.
Drik nogle sjusser for mig i aften, de der kan og hav en opturs-agtig weekend!

Og så er der i øvrigt koralfarvet silke-kimono i ‘Klædeskabet‘ nu!

Følg Twinpeaks.dk:
Facebook – klik her.
Instagram – @mmleilange
Bloglovin’ – klik her.

22 comments

 1. Din blog er allerede blevet en af mine yndlings men jeg har lige opdaget at de indlæg du poster i underkategorierne fx Badeværelset ikke kommer på Bloglovin som jeg læser alle mine blogs gennem. Kan man mon gøre noget ved det? Vil jo ikke misse nogle af dine indlæg 🙂

 2. Jeg synes virkelig,at det er super god karma,at du anerkender & påskønner,at folk “liker” & kommenterer dine billeder og blog! Jeg nyder gerne et par sjusser for dig i aften… God aften til dig & nyd sofaen 😉

 3. Jeg bliver bare så glad over at læse din blog og følge dig på instagram, du skal klappe dig selv på skulderen (og maven) og vide hvor mange læsere du gør glade ved at bruge tid på os :-), rigtig god lørdag aften herfra sofaen.

 4. Din blog giver også os allesammen god karma fra dig, skal du vide. Skønt indlæg. Jeg sad faktisk og vrælede over din bryllupsvideo med en veninde i dag 🙂

 5. Bum, det var åbenbart dét, der skulle til for at få mig ud af røret!
  Tak tak tak(!!) for en fremragende blog – jeg er kæmpe fan og det er altså lidt af et kompliment fra en temmelig blog-træt fellow-preggo, der (forhåbentlig) nedkommer et par uger efter dig (godt nok nøjes jeg men en, men alligeveller :-).

 6. Virkelig en fantastisk og meget inspirerende blog, som oser af livsglæde og positive vibes – en vinder!! Stort smil i din retning herfra Århus :))

 7. Dejligt indlæg…
  Og vil lige sige at “Pay it forward” var min ybdlingsfilm i mange år, og græd hver eneste gang jeg så den. Den kan varmt anbefales 🙂

 8. Åh, sidste gang jeg også drikker for dig…… er for gammel til det pjat :-). Og så være frisk i dag, efter en 30 års fødselsdag i går aftes/nat (festede med de unge), til min søde kusine, som passede mine 4årige tvillinge drenge (for første gang), så trods af hvor i dag, skulle fejre sine tvillinge drenges 9 års fødselsdag. Jeps, twinmoms er fyldt med god karma. Savner mine københavner bus hygge snakke ture, begrænset med passagerer her i udkants Danmark (læs Korsør). Håber du kan nyde lidt af den sidste tid, smukke kvinde.

 9. Ny yndlingsblog ved første indlæg, er lidt skruk, men kun 18, så må læse gravid blogs i stedet! Desuden utrolig smukt bryllup! Jeg er vild med dine “lange”, spændende, sjove indlæg og bliver altid glad i låget, når der er et nyt. Umiddelbart er der gået to dage siden sidste indlæg, og jeg gætter på at du har/eller snart har tvillinger, efter jeg læste, at du ville poste hver dag og hvis ikke du gjorde var du nok ved at føde 😉
  Held og lykke med det hele! Og bliv endelig ved med at blogge! Glæder mig til at høre om søde unger og navne og babyting.

  Knus

 10. Var det måske lige på ‘et hængende’, at du fik hevet kimonoen hjem i lørdags? (vi har ikke hørt fra dig siden…) Spændt på om familien er forøget med 2. 🙂 Held og lykke ❤

  En imponeret og trofast læser.

 11. Dejligt karma-indlæg du skrev her få timer før den store deadline. Jeg har opdaget at jo mere man spørger sine medmennesker om hjælp – jo mere good karma får man lige tilbage. Jeg tror folk har en masse indestængt god karma, man bare skal hjælpe dem med at release! Se bare al det du læsser ud over os læsere, hver gang vi spørger om dit eller dat i en kommentar:-)
  Du er fuld af den der særlige karma mama…
  PS jeg spiste faktisk kager på Hugo og Bertas 0. års fødselsdag:-)

 12. Tillykke, du er blevet mor, Jon er blevet far. Hugo har valgt jer som forældre. Berta har valgt jer som forældre. Jeg håber at fødselen gik, som du havde håbet og jeg håber alt gik godt. Det bliver en så vildt anderledes tid I går i møde. Husk kærligheden, husk hinanden, husk dig selv. Og TILLYKKE for pokker, det så VILDT !!!!!! 🙂

 13. TILLYKKE – hvor er det stort. Og se hele to. Glæder mig til, at vi (forhåbentlig) hører mere om hvordan det gik – jep…. efter jeg selv fik min første eeeelsker jeg fødselsberetninger. Havde ikke troet det før, men… man bliver mærkelig :-).

 14. Ihh – jeg savner din blog, men jeg gætter på du er travlt optaget af enten at bringe dine aliens til verden eller at hilse på dem og lære dem at kende. Så jeg vil nøjes med at sige tillykke og håber alt er gået godt og at du i øvrigt også så max stilfuld ud på barselsgangen med den orange kimono.

 15. Apropos god karma.. Susanne har desværre ikke haft nok af den, kan jeg berette her midt i babyglæden (STORT tillykke by the way. 2 styks, det må være for crazy! Forstår godt, hvis du ikke får tid til daglige opdateringer længere. Håber dog at de behandler Jer godt, de små.) – hun holder nemlig ophørsudsalg med 70%.. Øv bøv. Men det kan nok næppe ledes tilbage til dengang hun gav din søster og dig en 50’er i rabat. Medmindre altså det var noget hun gjorde jævnligt.. Go’ weekend! 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s