Så blev man mor til to!

twins

Yes! At være gravid med, føde og bagefter blive mor til tvillinger ryger da vist alligevel ind på pointtavlen som noget af det vildeste, der er sket mig. Og tiøren er sgu’tte engang rigtigt faldet endnu.
Men lad mig lige starte med at sige det, som det er: Jeg er verdens sejeste fødemaskine! Bare spørg any jordemoder på Riget! Fremmede jordemødre roste mig på gangene i dagene efter Berta og Hugos exit af mit korpus, fordi de havde hørt fortællinger om min sejhed!
Fødslen tog 14 timer fra første ve til sidste alien, og jeg skreg ikke én eneste gang! Og ærligt talt ville jeg hellere føde 3 gange mere i næste uge end være gravid bare tre dage mere.
Jeg har gået til kursus hos Mia Rasmussen i Den Gode Fødsel, og ærligt talt havde jeg ingenlunde øvet mine afspændingsøvelser så godt, som jeg burde (jeg hader lektier), men jeg havde min gispende vejrtrækning (som de kalder det), og hver gang, jeg fik en ve, pustede jeg som Den Store Stygge/Tykke Ulv, greb Jons hånd, og så fortalte han mig, når der var gået 20, 40 og 50 sekunder. På den måde vidste jeg, at nu var veen alligevel halvvejs, så nu var det snart spild at begynde at råbe op. Og det gav Jon lidt at lave. 14 timer er sgu langt tid at sidde og se en hval trække vejret i stød, og jeg var ikke i mit mest konverserende hjørne lige i de timer.

Berta kom først, jeg fik hende ud ved ren og skær girlpower, da mine veer aldrig kom igang igen efter en epidural, jeg fik 8 timer inde i forløbet grundet højt blodtryk.
Men damen kom til verden, grebet af sin far, og da stod en jordemoder på en skammel, lænet over mig og holdt fat i Hugo, som stadig lå i min mave, for at sikre, at han ikke lavede svinkeærinder eller lagde sig på tværs.
Netop som Berta var blevet taget fra mig igen og placeret på sin fars flotte bryst, så jeg kunne komme igang med anden akt, ringede jordemoderens mobiltelefon. Hun havde jo begge hænder i brug til at fastholde Hugo på min nu ret bløde mave, og jeg sværger, at jeg i rent overskud og kådhed over netop at have født én lækker unge og have endnu én i vente, spurgte: ‘Du har jo ingen ledige hænder, så skal jeg ikke lige tage din telefon?’

Hugo kom 28 minutter efter Berta med numsen først. Yes, den slags gør naller på en dame, men bevares, kun i et par minutter. Bagefter spiser man panodil i et par dage, et voilà! God som ny! (Næsten…)

Efter ti dage på Riget er vi nu hjemme på Vestergade, vi har hentet vores Bugaboo Donkey-barnevogn og gået den første lillebitte tur til Irma efter stenbiderrogn (det er på tilbud til 30 kr. for 100 gram lige nu! Go, girls!), og så har vi ammet (nok mest mig), malket ud (også mest mig), skiftet en hulens masse bleer (kæft, hvor kan sådan et drengebarn dog tisse langt, når man befrier dem for bleens trange rummelighed) og givet sondemad (Ungerne skal liiige fedes lidt op).

Vi skal alle fire lige vænne os til hinanden og den nye familiesituation, og jeg ved, vi bliver det vildeste firkløver ever!
Berta har allerede bevist, hvordan en bette flæskesteg på bare 2.800 gram kan fylde en hel dobbeltseng, og Hugo laver Zoolander-pose hver gang, han sover, og så ligger han med hænderne under nakken som en anden tysk turist.
Selvom ungerne er så små, at de knap findes endnu, er det allerede gået op for mig, at det ikke er vores opgave at opfinde dem. De findes helt vildt meget, og Jons og min fornemme opgave bliver at passe på dem, skælde lidt ud nogle gange, give dem noget at spise og indlade dem på at tage en uddannelse. Eller bare gøre det, de synes er optur.
Og så overbevise dem om, at verden er et godt sted, folk, der mobber, har misforstået det hele og at man aldrig må sætte tulipaner og påskeliljer i den samme vase, for så visner tulipanerne (true story, prøv selv!).

bum

Pssst: Nu har jeg talt så meget om mine væskefyldte legemsdele, og lad mig nu stolt og overrasket meddele, at jeg siden fødslen har tabt 18 kilo og nu atter kan passe min vielsesring og mine sokker!

36 comments

 1. Hvor er du bare ME-GA sej!! Kæmpe tillykke til jer alle fire. Ønsker jer alt det bedste i verden og glæder mig sådan til at følge dig også nu hvor de er ude.

 2. Nu har jeg læst med siden bloggens spæde start og første indlæg, så det må være på tide, at jeg lige melder mig i mængden blandt alle de hundredevis af andre rosende kommentarer! Jeg ELSKER din blog, din fantastisk underholdende/levende måde at skrive på og din positive tilgang til nærmest alt! Respekt herfra 🙂

  Og så naturligvis et kæmpe tillykke med de to guldklumper (med de skønneste navne!) Det har I gjort godt. Det er dejligt med en positiv fødselsberetning 🙂

  God weekend!

 3. Mange gange tillykke . Tvillinger er det fedest , har selv tvillinge piger på 15 mdr.
  Vil lige anbefalde dig tvillingegruppen på facebook . Dejlig gruppe hvor man kan dele glæde og frustrationer kun tvillinge forældre forstår .

 4. Ihhh, hvor har jeg dog GLÆDET mig til at høre om det hele👏👏 … Og du lyder da også som sej med SEJ på✌️💗💙 … Må man mon høre om jeres to vidunders vægt og længde?
  Ha en dejlig aften… Og endnu engang kæmpe tillykke, er helt pjattet med navnene 😍

 5. Stort tillykke med de to! Skønne navne!
  Og dejligt du er tilbage på bloggen, har helt savnet dine sjove (næsten) daglige indlæg☺️

 6. Du er mega sej! Jeg ville nok selv have skreget som en stukket gris hvis det var mig som skulle føde to aliens! Så et stort kardo fra mig 👏 (ps du skriver godt!!)

 7. Hold da op en dejlig fortælling! Ønsker jer al mulig lykke og glæde i Vestergade.
  Ps. Skal hilse at sige, at bitte små piger kan skyde med andet end tis……og de kan skyde meget langt….så watch out og god fornøjelse. Stort tillykke med den største glæde….at blive mor…at blive en lille familie.

 8. Det er den skønneste fødselsberetning jeg har læst. Jeg skal selv føde om to måneder, og efter denne læsning, glæder jeg mig som en sindsyg!!!! Jeg krydser fingre for at føde lige så sejt som dig. Stort tillykke med de to små søde.

 9. I’m so crying!! De er da de lækreste små rosiner, med verdens sejeste mor. Med generne anlagt til en fortid som tvillingmor (og en mor, som mener at det må være min tjans (ud af fire søstre) da jeg har “de mest fødedygtige hofter”, må du klart være mit største forbillede!

 10. Det er fredag og jeg er muligvis lidt overtræt, men… Jeg bliver sgu lidt rørt. Stort tillykke, glæder mig til at følge dig og dine (tre) guldklumper.

 11. Det er jo vildt sejt – tillykke med H & B 😉 Måske har jeg misforstået/læst forbi, men du fødte dem simpelthen ud af den ægte fødselskanal? 😉 Jøsses, det er fame sejt! Fantastisk…
  Er stadig vild med bloggen, og endnu bedre at se alt gik som smurt – jeg er imponeret 😀

 12. Stort tillykke, sikke nogle lækre børn!
  Og er der noget man ikke bare må, men nærmest skal når man har presset børn til verden, så er det at være stolt og prale!
  Mega sejt at du bare ordnede at få de unger ud..!

 13. Det jo alt for vildt!! Kæmpe, kæmpe, kæmpe, KÆMPE tillykke! Det må være så sejt!! Ønsker jer alt det bedste ❤

 14. Stort tillykke. Hvor ser de dejlige ud. Glæder mig til at følge jeres liv når det bliver mere “hverdag”. Har selv en knægt på 13 uger og synes det er rigeligt udfordrende!

 15. Hold nu kæft hvor er du sej! Tillykke med de to smukke unger, med dig, med din mand, med alt det nye. Helt rørt her fra. KH J

 16. Kæmpe stort tillykke med smukke Berta og Hugo! Og Waaauh den mave er jo næsten flad igen 😉 Sejt!!! Kh Masja PS. Super fin blog!!

 17. 2 kæmpe gigantiske tillykker til jer, nybagte forældre, en oplevelse uden lige, håber i alle 4, stille og roligt får lært hinanden at kende – og hold nu kæ.. hvor er du kropsmæssige en heldig banan 😉

 18. Den mest inspirerende blog meeeget meget længe. Indenfor tre ugers tid er jeg selv den heldige vinder af at blive mor til to tvillingepiger – og efter at have fulgt med i din blog er jeg blevet tanket SÅ meget op med positivitet, glæde og overskud omkring det. Tak for det 🙂 Nøj! glæder mig til at følge dine to små banditter!

 19. Sent, men utroligt velment tillykke til jer begge! Nyder at følge med på din dejligt selvironiske og uhøjtidelige blog. Thumbs up 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s