Så starter vor første familie-færd

Jon har fødselsdag!

Jon har fødselsdag!

Så er dagen oprunden: Jon har fødselsdag!
Sidste år på denne dag fyldte han 33 år og var ugift og barnløs.
Idag bliver han så 34, er gift og har to børn! BOOM! Velkommen til dit nye liv! 🙂

Jeg kan godt i bakspejlets klare lys se, at jeg formulerede mig fattigt i mit forrige indlæg omhandlende vores forestående færd til Odense C. Jeg høstede nemlig allerede da mange hilsner med ønsker om en god tur. Dem læser jeg så lige igen, for det ér først i dag, den finder sted.

Nu starter vi lige dagen med noget fødselsdags-morgenmad og gaver, og kl. 15 border vi en IC3 i samlet flok og begiver os ud i verden!

Vores unger er født som B-mennesker. De sover hele dagen og vågner kl. 18, og så er de nærmest umulige at få til at sove før på den anden side af midnat (gode tips til at vende podernes døgnrytme modtages gerne!), så jeg satser ikke på at skulle se forestillingen i aften.
Men i morgen, lørdag, spiller de en matiné-forestilling kl. 16, så da spår jeg mig selv lidt bedre chancer.

Hugo og Berta er nu lidt over en måned gamle, og vi begynder herhjemme så småt at forstå, at vi sgu har fået børn!
Det er godt nok en trippet ride. Lørdag ligger man og glor Netflix og debatterer, om man skal gå ud at spise i aften – klip til søndag, hvor alt pludselig drejer sig om at skifte, amme og made i tretimers-intervaller.
Det er jo ikke sådan, at man ligefrem får en advarsel dagen før, så man lige kan nå at sige farvel til sit tidligere liv over en flaske grav-champagne eller noget.
Men nu er hverdagen ved at indfinde sig, jeg begynder at kunne genkende ungerne i nogle af de ting, de gør, og det hele føles langsomt mere velkendt.
Der er allerede gået en tolvtedel af det første år, så selvom jeg med skam at melde må give haterne

Tvillinge-bæresele! Verdens smarteste opfindelse!

Tvillinge-bæresele! Verdens smarteste opfindelse!

ret i, at det til tider er hårdt at være nybagt mor (og her skider jeg altså på, om hvor mange man bliver mor til ad gangen, jeg TROR ikke på, at det er så meget hårdere med tvillinger), så har begge mine unger taget næsten et halvt kilo på hver på bare en uge, hvilket tydeligt tegner et billede af, at det hele går latterligt hurtigt. Så imellem amninger, skiftninger og panikanfald over, om de nu ligger nok på maven, og om de bliver tvangsfjernet, fordi jeg glemte at frisere dem imod arp i går, prøver jeg at nyyyyyde dem, deres lugt, størrelse og ringe formåen, inden de pludselig kommer hjem med piercinger, tatoveringer og er blevet kærester med Klaus Pagh.

15 comments

 1. Kære MM
  Som tvillingemor til et par piger på snart to, er der så meget jeg kan genkende og svælger i minderne, når jeg læser dine tanker og oplevelser.
  Til pigernes (Søs og Ebba) navngivning holdt jeg en lille tale, som udover kærlighed til mine unger og min mand, indeholdt en mindre reprimande til selskabet og alle jeg havde mødt på min gravide vej, hvor hver og en måtte love at de fra nu af ALDRIG mere ville kommentere en tvillingegravid mave med andet end TILLYKKE! Ikke noget med “det bliver hårdt” osv. I dag skal jeg stadig finde mig i “Hold da op en mundfuld” og “stakkels dig”, men er blevet god til at svare at jeg da bare vandt i det store baby-lotteri og føler mig meget heldig.
  Jeg forventede det værste men synes jeg fik det bedste. Vi har i forvejen en pige på 6 og det var sgu ikke mindre hårdt. Lidt mere arbejde på nogle områder, men hvor mine med-barslende mødre måtte kravle rundt og underholde deres etårige, legede mine med hinanden og gør det stadig.
  Det der er hårdt, er afskeden med livet før børn. Jeg holder engang imellem en lille mindehøjtidlighed for min ungdom, der som regel indeholder middag på Falernum og en del alkohol og så vågner jeg op og er ret glad for at være mor (på den cool måde, selvfølgelig).
  TILLYKKE med at du også vandt i lotteriet.
  Bedste hilsner fra Anna

  1. Hej Anna.
   Jeg måtte lige læse din besked op for min mand, hold nu OP, hvor kan vi begge genkende os selv i alt det, du skriver! Og jeg glæder mig også en liiiille smule til at kopiere din mindehøjtidlighed. Med gin/tonics….. Åh, det savner jeg!!! 🙂
   Tak for en dejlig hilsen!!
   Knus, MM.

   1. Glemte lige at tilføje den helt store fordel ved at være tvillingemor – noget de glemmer at informere om, når man forlader fødegangen:
    Man må både snyde og hoppe over hvor gærdene er lavest! Man ligger slet ikke under for de samme krav som andre mødre, så som hjemmebagt spelt, rent tøj, indkøb af ungernes vintergarderobe til tiden, kreative fødselsdagsinvitationer og fastelavnsudklædning og andre slemme ting. Jeg medbragte fx 3 stk. pizza Amore til en fællesbuffet til størstebarnets skolearrengement i går, og tørrede den af på tvillingerne. Jeg tør set ikke tænke på hvor ofte vi siger sætningen ” vi giver bare pigerne skylden igen” inden vi fløjter for sent, beskidte og krøllede, uden fødselsdagsgave eller medbringende indkøbte Schulstad boller, ud af døren. Jeps – de får skyld for meget! En KÆMPE fordel.
    Enjoy!

   2. Og lige p.p.s. Skulle du og din campingglade mand få brug for råd, så transporterede vi sidste sommer hele familien til Norditalien på bil-telt-ferie. Et projekt som alle advarede os imod, men som var den bedste ferie ever!

 2. Rigtig god tur!
  Ville ønske jeg havde haft sådan en bærersele, med både 1. og 2. hold tvillinger! -Den ser ALT for smart ud! Fantastisk at have hænderne fri!
  Hvor er det skønt at se at i trives som tvillinge forældre 🙂 Det med døgn rytmen tør jeg ikke rigtig at komme med råd til… Men måske noget med at trække dem når de er oppe og vække dem? (det er vist meget forbudt blandt nogle, jeg siger ikke mere)

  Mvh Cecilie
  http://blog.fashionmom.dk/

 3. Hvor er det skønt at læse dine indlæg og dit positive syn på tingene.
  Og hvor er det også fantastisk at der findes nogen derude som ikke kun går op i, hvor meget man kommer til at savne sit liv før børn, hvor fedtet hår og sorte render under øjnene man får oveni strækmærker og lange bryster, når der kommer børn til. Du giver sådan en som mig uden børn lidt mere tro på, at det også kan være en fornøjelse. For handler det ikke i bund og grund om indstilling og livssyn? ..ok ok langt hen ad vejen så? – det får du mig til i hvert fald til at tro lidt mere på (hvor naiv jeg end måtte være, så husk mig på det, når jeg engang får børn 🙂 )

  God fredag i Odense.
  Hilsen Christa

 4. Tillykke med (far) manden. Uh, fnisede lige lidt med på den med at få dem friseret, for at holde dem arp fri, det var heller ikke lige dér jeg fik brugt mest tid. Slap dog heldigvis for både indberetning og tvangsfjernelse, håber naturligvis det samme for dig. Rigtig god tur til Fyns land, hepper på du får set forestillingen i morgen. Sender Ole L støv mod Hugo og Berta i morgen ved 15 tiden 😉

 5. God tur og stort tillykke med manden! Hvor er du bare mega sej med dine unger. Jeg håber, at jeg kommer til at tackle det ligeså cool som dig, når min kommer til august!

 6. Kærelille familie.
  Hils ‘hjemme’ i O’ense.
  Tak fordi du deler med os! Du er så mega awsome. Synes det er virkelig sprødt,
  at du trods fødsel, twins og nok om ørene skriver den sjoveste/mest nice blog her i a bloggers world. Tak for dit sjove og rare sind. Det er stadig fedt at følge med, også selvom man (jeg) ingen børn har. Men så lærer man jo tilmed også lidt om det 🙂
  Happy Friday.
  Solskinshilsner,
  Christine

 7. Først – TAK for en dejlig blog!

  Jeg er selv mor til en pige på 14 måneder og hendes døgnrytme var de første mange uger efter fødslen ligesom Berta og Hugos. Jeg fik mange forskellige råd til, hvordan man skulle vende rytmen. Ét af rådene var, at jeg skulle holde hende vågen, ligemeget hvad, så hun lærte at det var om dagen man var vågen og om natten man sov. Men ærligt talt – i min verden er det simpelthen pineri (er det et ord?) at holde en spædbarn vågent, når det er ved at dø af træthed. Så jeg valgte at bruge ét af de andre råd, der hed, at hun nok skulle indfinde sig før eller siden. Så jeg væbnede mig med tålmodighed og sov så meget som overhovedet muligt i løbet af dagen og vupti! Da hun var ca. 8 uger var vi ude over det problem – helt uden torturmetoder!

  Det er hårdt at få vendt sin døgnrytme, men det er bare endnu én af de udfordringer, der kommer i livet som mor – og som forsætter med at komme! 🙂

  Det skal nok snart vende!

  Kh. en sønderborgenser 😉

 8. Elsker kommentaren “eller er blevet kærester med Klaus Pagh” Fedt!

  Bedste råd til mutti til minimennesker er: “Det er bare en periode” Så selvom det pt er pænt pres at de er B minimennesker, så er det “bare en periode” så det ændre sig…. (& det gør det) lidt senere står de op kl. 5 (og dermed dig ligeså) 😉 Også er det bare OGSÅ en periode 😉

  Tillykke med dem og tak for upper cool blog.

  Maria (mutti til 2 minimennesker & en i vente til juni)

 9. Godmorgen 🙂
  Jeg må sige at det der virkelig virkede for os var, at holde lyset meget dæmpet om natten og ikke så meget dikkedik og snakken – faktisk ikke noget. Om dagen sov Elva i rummet med mest sollys. Hun sov i liften vendt mod vinduet, det er også godt mod gulsot hvis de har det 🙂 Nu er hun 4 mdr og sover faktisk igennem hele natten med én opvågning – hun sover så ikke om dagen så meget, men det er en anden snak 🙂

 10. Kære MM. Dine børn er så små nu, at du ikke skal begynde at tvinge dem ind i nogen rytme, de ikke selv ønsker at være i. Det vil kun gøre ondt værre. Når de er to-tre måneder kan I begynde – og kun begynde – at indføre nogle putteritualer, hvor de får skiftet ble, tøj, bliver sunget for og lagt i seng. Det er ikke sikkert, de sover der. Det kan være, de først gider det, når de er et halvt år. Men prøv. Og så kan jeg kun af hele mit hjerte fraråde Godnat og Sov Godt. Børn skal ikke græde sig i søvn. Børn skal ikke græde uden at bliver trøstet. Min nummer 1 fik fast sengetid, da hun var seks måneder. Nummer to da hun var 2 måneder. Det er så forskelligt.

 11. Hej
  Må lige høre hvilken tvillingebæresele I har haft? Jeg har googlet og kan nærmest ikke finde nogen 😦 Håber at du kan hjælpe?
  De bedste hilsner fra en kommende twinmom 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s