Grøntsager er det, mad spiser …

Yessir! :-)

Yessir! 🙂

Det har aldrig været fordækt, at jeg er en kødpige.
Jeg har altid ment, at nakkekoteletter er kongeværdig føde, og da jeg i går stod med min veninde og så ned i en glasmontre i Torvehallerne, som bugnede af flere forskellige salater, som kostede over 60 kroner for en ‘stor’, tog mine tanker mig tilbage tilmin barndom i Mommark.
Min familie og jeg boede i venstre halvdel af et to-familiers-hus, naboen havde også børn, og med dem delte vi en lille skov, ditto frugtplantage og et legehus fra Silvan.
Om sommeren fik vi unger megen morskab ud af at plukke korn på marken ved siden af og gnide dem imellem hænderne, til alle aks var fløjet bort i vinden, og kun hvedekernerne var tilbage. Dem puttede vi i en legetøjsgryde med vand og tilsatte måske nogle små grene eller blade, kaldte det aftensmad og tvang det i vores dukker og lillesøstre i det legehus.
Efter legen gik vi ind til vores respektive forældre og spiste RIGTIG mad. Altså svinekoteletter, medisterpølse eller måske en kalvemedaljon – altid serveret med brun sovs og kartofler.

De hvedekerner tilsat blade og kviste lå nu altså dér i Torvehallernes montre og kiggede op på mig og kunne altså blive min “rigtige” aftensmad formedelst nogle-og-60 kroner. Verden vil bedrages.

Som jeg engang så det så smukt formuleret på et klistermærke bag på en bil “Vegetables! That’s what food eats!"

Jeg vågnede i øvrigt op med denne udsigt i morges ... <3

Jeg vågnede i øvrigt op med denne udsigt i morges … ❤

Hvis jeg helt selv kunne vælge og vrage uden at behøve skele til madpyramider eller anden frugt-propaganda, ville jeg kun spise brune og gule ting.Tænk over det.
Brun mad: Frikadeller, stege, rugbrødsmadder, nakkekam, bolognese…
Gul mad: Bernaise, kartofler, sødmælksfranskbrød, spaghetti, jeg kunne blive ved.
Den perfekte brun/gule sofa-snack: Skumbananen!
En yndet favorit på mine fredage. Og andre dage, i øvrigt.

Kage er heller ikke kage, hvis ej den er brun. Jeg elsker Lagkagehuset for mange ting, men satme ikke for deres 98 kroner dyre jordbærtærte. Den er ikke meget større end en P-tærte, and let's be honest, man kan få en pokkers masse P-tærter for 98 kr., og de smager bedre!

Nu vil jeg smøre mig en Quick-bolle (gul) med pålægchokolade (brun).
Hav en dejlig mandag. 🙂

18 comments

 1. Åh blogland er så fyldt med mødre, mig selv inkluderet. Men INGEN er som dig, så fantastisk at der stadig dukker små guldperler op som din blog & dig. ELSKER dine indlæg. Tak for dig! Hurra!

 2. Opdagede lige din blog helt tilfældigt og blev straks fanget:-) du skriver fantastisk underholdende og jeg har nu siddet og læst samtlige dine indlæg igennem.
  Tillykke med dine to små vidundere. Jeg er selv på barsel med min søn, som idag er 5 mdr gammel. Det er en fantastisk tid:-)

  Ps. Også lidt sjovt at jeg er fra Augustenborg og er 32… Så vi må næsten ha stødt ind i hinanden i Sønderborgs natteliv i “gamle dage”

 3. Av, nu blev jeg lige sådan lidt halvstødt. Prøver at lade være, for ved jo godt det ikke er din mening, og bilder mig selv ind, at det ikke var meningen at “ramme” mig, med det her indlæg, men… (ja, dér kom det) … der er jo nogen, der ikke spiser kød (det såkaldte “rigtige mad”), af andre årsager end kure, trends og madtendenser. Og ja, nogen er mig – hende den halvstødte sønderjyde, som er vokset op som dig; kartofler, sovs og kød (og så måske lidt frosne ærter).

  Nu bortset fra det, så er jeg med på det med kage, sødmælksfranskbrød og pålægschokolade, bare jeg må være kødet foruden 😉

  1. Jeg skriver ikke, at jeg har noget imod folk, der ikke spiser kød. Jeg skriver blot, at JEG spiser kød. Tit!
   At blive stødt over det, svarer det ikke til at blive træt af, at en modeblogger roser denim, når man selv mere er til jersey?
   🙂

   1. Det kan man nok godt argumentere for. Er nok bare generelt allergisk overfor ordet “rigtig” – i denne sammenhæng “rigtig mad”. Men som jeg prøvede at give udtryk for, så ved jeg godt, at det ikke er “berettiget” at jeg bliver stødt, ville bare stadig komme med min tanke, ikke som kritik, bare som input.

 4. Hahaha! Jeg er helt bestemt også fan af brun mad (det er bare som om de ord ikke fungerer sammen for mig…). Mest er jeg fan af chokolade. Og brun drikkelse. Og gul drikkelse. Cola. Øl.

 5. Åh din måde at skrive på er fantastisk altså, ja og madvanerne ligeså👍👍 tak for stort grin da jeg kom til skumbananerne 😂😂

 6. You are so damn right!!! Eeeeelsker din blog – helt klart favoritten!!
  Og ja, jeg kunne også godt bare leve af kartofler, kød og chokolade!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s