Fladfisk, solskin og Sommer i Tyrol

20140420-121734.jpg

Nu ville jeg lige prøve at se, om der var forskel. Så jeg hoppede på vægten lige inden og lige efter, jeg ammede tvillingerne her til formiddag.
Og jeg havde denondenlyneme tabt 400 gram! Shit, der er da ikke noget at sige til, at mine juicebrikker virker lidt tunge, når jeg står op om morgenen!

Sommeren er jo kommet til Staden, så i går benyttede Jon og jeg os af vort hjems centrale placering og spadserede en lang tur i solen med de sovende spektakler i Kongens København. Og hvor er hun dog køn i solen!
Jeg ammer jo ikke offentligt (folk kigger sådan, når man hiver stereo-ammepuden frem på Café Victor (Som om vi kunne finde på at gå på Café Victor)), så når vi skal på tur, har vi efterhånden en rutine kørende, hvor Jon står klar med Bugabooen, mens jeg sørger for deres skafning, og så snart, ungerne har sluppet buffeten, dribler vi dem direkte ned i vognen og løber ud i verden for at have længst muligt tid udendørs, inden deres næste sult indhenter os.
I går startede vi med en milkshake to go (Det virker kun fair, når man tænker på, hvor meget mælk, jeg selv leverer) fra Cock’s & Cows og drønede derefter ned langs vandet mod The Standard og så på folk spille basket og smart.
Hvor er der dog blevet nice dernede på Promenaden!
Nede ved The Standard, lige overfor turistsiden af Nyhavn, fandt vi sørme en bette fiskekutter, hvor vi købte rødspætter til aftensmaden! Idyl!
Kæft, hvor det mindede mig om min barndommen gade, dengang jeg slog mine folder i Mommark (ja, det ér der noget, der hedder!) på Als.
Da var ‘frisk fisk’ sådan nogle, vi hentede nede på havnen, når Torben Fisker kom ind med sin kutter. Rødspætterne kostede 5 kr. stykket, og de var stadig så spillevende, at man var heldig, hvis nogle af dem endnu lå i posen, når man åbnede bagagerummet hjemme i indkørslen ti minutter senere.
De blev om aftenen serveret med kartofler, min far lige havde hevet op ude i køkkenhaven. Han rystede bare dusken (som man siger) og smed dem i gryden. Og så smør og persille. Og hjemmelavede jordbær til dessert. BUM! Sommermad!
Jeg bliver sgu helt salig ved tanken…

I aftes gik vi linen ud og så ‘Sommer i Tyrol’ på TV2. Jon undredes over, at jeg kunne alle sangene (særligt Susse Wolds partier), men som så meget andet har også det sin naturlige forklaring.
Da jeg var barn, ønskede min mor ikke, at min søster og jeg så amerikanske bang-bang-film. Derfor havde hun meldt os ind iFilmklub Danmark, hvilket resulterede i, at vi én gang om måneden med posten fra Kjøbenhavn modtog et VHS-bånd med en dansk film – som oftest én med Dirch Passer øverst på rollelisten. Så jeg har set og elsket ‘Frøken Nitouche’, ‘Passer passer piger’, ‘Støv På Hjernen’, ‘Det Støver Stadig’ og alle de andre måske 10-15 gange hver. Første gang, jeg så en rigtig blockbuster var i 7. klasse, da jeg fik lov at gå med de seje fra klassen hjem til Kim Hansen i Lysabild en mandag efter skole, hvor vi så ‘Speed’. Derfor har jeg også altid lidt følt, at jeg på en måde mistede min uskyld til Keanu Reeves. Efter at have set ham være mandig i en bus, havde Dirchs vindende væsen bare ikke længere samme virkning i maven på min spinkle pigekrop.

Apropos mandfolk så fik vi Hugos første smil at se i denne weekend.

'KLÆDESKABET' er opdateret! Klik på fanen herover. :-)

‘KLÆDESKABET’ er opdateret! Klik på fanen herover. 🙂

Hvor har jeg allerede ondt af alle de tøser, hvis hjerter han kommer til at knuse om 15-16 år. Men jeg vil gøre mig umage med at opdrage ham til altid at gøre det med klasse!

Følg i øvrigt gerne med på Instagram for flere billeder, end dem der er her på bloggen: @mmleilange 💛
Og deltag i min kick-ass konkurrence ved at klikke på fanen ‘Konkurrencer’ herover!

19 comments

 1. Haha. Jeg så også Sommer i Tyrol igår. Elsker den film! Altså Dirch er jo topmålet af underholdning.
  Så det Støver filmene er også pragtfulde, særligt Bodil Udsen er alt for herlig deri.
  Bevares, jeg er kun 23 år gammel, men jeg er stadig udpræget fan – men okay jeg samler også på royalt porcelæn, elsker hjemmelavede tæpper og sylter mine egne agurker, så måske jeg bare er pensionist af sind B-)

  – Anne

 2. Hvor sjovt, Jeg måtte lige op i bloggen igen, for at se hvor gammel du mon var 😉
  Men nej, vi er ikke samme alder. Du er 10+2 år yngre, men alligevel er du så vorkset op med alle de danske film og med VHS film. Det var jo sådan det var, men hvor er det dog langt væk allerede 🙂

  Det lyder dejligt med sådan en tur i byen og køb af fisk til aftensmaden.

  Jeg bor selv i Stavanger og nyder også, at vi kan gå ned i byen og kan købe skaldyr og andre fisk fra fiskerbådene som lige kommer ind, helt for min skyld, og sælger friske fisk.

  Velbekomme til jer.
  Jeg bliver lige her på kanalen lidt 🙂

  Ps: Den med dusken den var nu meget god 😉

  1. Hahaha, tak!!! 😁
   Ja, jeg tror, det er godt, hvis man både er lidt yngre og lidt ældre end sin egentlige alder. Så får man mest ud af mest! Både fladfisk, Dirch Passer, chokolade og Tivoli!

 3. Åh hvor skriver du bare skønt. Så dig på instagram i den flotte kjole, hvor er du bare smuk. Tænk at se sådan ud efter 8 uger. Fantastisk 🙂 godt gået. Kh hacmaj

 4. Skønt indlæg 😊 mindes dengang, hvor der gik en færge fra Ærø til Mommark (jeg kommer nemlig fra Ærø), og hvor vi hver sommer altid skulle besøge vores venner i det sønderjyske, samt et smut ned over grænsen 😀
  Det var sådan en hyggelig havn, hvor man næsten kunne nå at få en dukkert ved stranden inden færgen kom.
  Glædelig påske til jer ☺ 🐣

  1. Snøøøft! Jeg bliver helt rørstrømsk! Den havn er jo bare så lukket og slukket nu, at solen nærmest ikke engang skinner der mere… Hulk!
   Men der var SÅ fint dernede i “gamle dage”. 🙂

 5. Åh! Frk. Nitouche, Støv på Hjernen og Baronessen på Benzintanken!
  Jeg er kun 21 år, men jeg sled de film op som barn, da tegnefilm og sådan var ikke mig.
  Du fik mig lige tilbage til tanken om ny opgravede kartofler og jordbær fra haven. Mums.
  Min fars urtehave bliver rippet til sommer… af MIG 😉

  Tak for en fantastisk blog! 🙂

 6. Hej MM. Du skriver skønt, og jeg elsker at læse med på bloggen – og se de fine billeder på insta! Når du skriver om smukke København får du min flyttelyst op i mig – men lidt svært at forlade det hele med en baby på 7 mdr og Jylland. Hvor længe har du boet derover?

 7. Tak for en rigtig dejlig blog! Har selv tvillinger på 20 mdr. så kender alt til at time gåturen med spisetider:-) Da mine blev lidt ældre begyndte jeg at enkelt amme når vi var ude, det var lidt mere diskret og så skulle man ikke skynde sig hjem:-) Jeg har også haft MEGET nemme børn og har det stadig, så det behøver altså ikke nødvendigvis at være helt vildt hårdt bare fordi der er 2! Nyd det hele vejen igennem:-)

 8. Jeg KNUSELSKER at læse bynavne som Mommark og Lysabild på en blog af denne kaliber! Jeg er selv fra det sydligste Synnejylland, og kender udmærket til Als og hvad det alt indebærer.
  Jeg er også ret vild med den måde du skriver i øst og vest og apropos ingenting på – jeg føler mig helt hjemme i dit gemytlige univers.
  Selvom jeg ingen børn har (endnu) begynder lysten dog at vinde ind på mig med alle de skønne billeder af dine toplækre unger her og på Instagram.
  Årh hva fa’en, jeg er VILD med det hele!

 9. Du er sgu så herlig 🙂 Jeg har aldrig været i (eller hørt om før nu) Mommark, men du beskriver det så levende, at det næsten føles som at have været der selv!

 10. Dirch har også bare lavet gode film 🙂

  jeg har altid været glad for f.eks baronessen fra benzintanken og viste den for min datter da hun var 4 eller 5 ( nu bliver hun 7 om en uge) hun elskede den og har døbt Dirch “ham den sjove” – hun vil se alle film han er med i så fornylig da DR viste alle 4 støv film fire lørdage i træk, fik hun lov at være længe oppe og se dem – det var et hit 🙂

 11. MM – nu også som animal rescu’ar … Hvad skete det med duen? Fik de reddet den ud af cementen?

 12. Jeg vil bare vildt gerne vide, hvor din fine røde jakke er fra? 🙂 Den er så fin så fin! Du har sikkert allerede svaret på det i et tidligere indlæg…..
  Ps. Jeg er også fan af dig og din blog.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s