Noget om bryster …

20140530-200422-72262604.jpgHey, jeg kom lige til at tænke på en ting forleden dag.
Jeg har altid været sådan lidt ligeglad med mine bryster. Eller, det er måske ikke helt rigtigt, jeg kan huske, at jeg som 15-årig bad en bøn til Gud (jeg var ganske rettroende som barn, faktisk) om, om han ikke snart ville give mig babser, når han nu havde været så venlig at provide de andre i klassen med sågar TO hver.
Da Gud tilsyneladende var på autosvar den dag (høhø), fik han mig i røret igen et år efter, hvor jeg bad til, at mine babser, når de en dag kom, i det mindste ville være værd at vente på. True story.

Gud var ikke specielt gavmild, da han endelig leverede det, der skulle udfylde mine BH’er i årene herefter. Min far spurgte engang, inden jeg skulle til fest på gymnasiet, om jeg ville have to Gajoler med til at putte i toppen. Heldigvis havde den gamle i årene forud herfor opdraget mig med en vis portion selvironi, for ellers ville sådan én sgu nok være svær at vende tilbage fra.

Jeg har altid været glad for min mave og min røv (indtil jeg fødte de to baryler. Nu er min mås fladere end Finn Nørbygaard efter Stein Bagger-skandalen og har nogle ucharmerende bump, som spreder sig ud på lårene ikke ulig hytteost eller havregrød. Ikke klædeligt). Og jeg har lært at leve et ret godt liv med mine små babser. Selvom jeg ønskede mig store babelutter mere end noget andet som teenager, er jeg i mit voksne liv kommet til at synes, at små bryster er mere elegant.

Nu, hvor jeg ammer to børn ad gangen, er mine bryster selvsagt vokset i størrelse. Jeg havde egentlig glædet mig til at se mig selv med kavalergang, når jeg nu har chancen, men nu, hvor de bliver brugt som buffet hver 4. time, har jeg svært ved sådan rigtigt at få optur over dem og se dem som andet end ungernes Happy Meal. Men de er i den grad blevet større.
Jeg er gået fra en 75B til en 80D. Om morgenen ligner de et vel-udført og ivrigt boobjob, og om aftenen ligner de to sure the-poser.

Nåh, men det, jeg så tænkte på forleden, da jeg stod og så mig i spejlet iført undertøj, var, at brysterne egentlig passer godt til min krop. De virker ikke overdrevet store, men passer sådan set til min krops øvrigt proportioner. Det ser harmonisk ud.
Og da jeg hørte mig selv tænke den sidste sætning, nemlig, at “Det ser harmonisk ud”, kom jeg til at tænke på alle de ungmøer, jeg har hørt i Paradise Hotel, Mig og min Mor og andre reality-serier, som taler om, at de vil have lavet nye babser. “Men altså ikke kæmpe-bryster, vel, det skal bare se harmonisk ud”…
Det var der, det slog mig! Nutidens forhold til bryster er fucked up! Vi har efterhånden ingen anelse om, hvor store (eller små) naturlige bryster er!
Jeg ér godt tilfreds med mine hverdagsbryster (Og håber sådan, de kommer retur, når amningen er overstået), men jeg synes egentlig, de bryster, jeg dribler rundt med lige for tiden, passer ret godt til min krop.
Jeg har åbenbart været uvildigt vidne til så mange kunstige babser på stranden, i TV, i film og på natklubber, at jeg synes, at den babybuffet, som rummer mælk nok til at holde to mennesker i live, glade OG gøre dem mætte nok, til at de sover igennem om natten, ser HARMONISK ud. Ikke vildt store – bare sådan ret naturligt…
Det er jo for vildt. Jeg er ikke gammel nok til at udtrykke et ‘verden er af lave’, men det er satme tæt på, at jeg gør det anyway!

Jeg tror på, at trends og tendenser bevæger sig i bølger. Det ene øjeblik køber alle kæmpe biler, det næste skal alle køre med grøn energi, det ene øjeblik skal tøjet være minimalistisk i grå/sorte toner, det næste skal vi gå i farver og masser af print.
Jeg håber sådan, at vi snart bliver mætte af (no pun intended) kunstige babser (og af reality-TV, også, nu vi er i gang. Man kender jo for fa’en ikke dem, man læser om i Se & Hør efterhånden! Jeg savner hele familien Freddie-Petersen og Tom Danes eventyr i Las Vegas!) , og de små, lettere slatne babser kommer på mode igen!

21 comments

 1. Godt indlæg 🙂 og jeg må melde mig enig. Små slatne bryster er sgu vejen frem – eller i hvert fald så bare naturlige bryster, lidt tyngde, er kun en charme ;). Luca, min søn, har også suget min, efter egen mening, førhen velformede popo, op i sine nu fyldige æblekinder – og der “sidder” den jo godt :).

  Tak for en rigtig fin blog,

  Kærlig hilsen
  Camilla // by holm – http://byholm.bloggersdelight.dk

 2. Toplækkert post.
  Jeg sidder selv i skrivende stund med en ung mand ved brystet, og der vil han holde til de næste 5 måneders tid. Til lejligheden voksede mine ellers, efter egen mening, flotte og helt gennemsnitlige C-skåls bryster til en voldsom H’er, som lidt føles som om, at Linse Kessler har været forbi og voldtage min barm.
  Som du håber jeg, at barmen post-fodring vil lave retræte til en eller anden form for moderlig, velproportioneret, og Linse-fri version af den gamle udgave af mig.

  Hvem gider da

  1. ….i øvrigt rende rundt med et par pumpede reality-lygter som ypperste fortrin?

   Længe leve den gamle version af et par harmoniske bryster!

 3. Hold nu op et positivt indlæg. Ville ønske jeg havde den indstilling til mine bryster og BH-størrelse. Når man er den sidste, som får bryster i sin folkeskoleklasse, så er det sgu ikke sjovt. Sådan mindes jeg det i hvert fald. haha.

 4. Tror du snart det er ved at være tid til at vi tager kontakt?
  Lad os finde ud af hvordan I næste uge.
  /Camilla

 5. Dejligt og sjovt indlæg! Jeg er selv 15 år og trods dét, at vi ikke er helt samme sted i livet, nyder jeg godt af at læse dine blogindlæg hver gang 🙂

  Nu jeg tænker over det, har jeg aldrig haft nogen ønsker om at ændre mine bryster. Der er mange ting jeg er usikker omkring, ved min krop, men brysterne er ikke en af dem – og det skal lige siges, at jeg ikke har store bryster, jeg bruger B75, så det er vel normalt.

  Sjovt hvordan det kan betyde meget for nogen og lidt for andre. Jeg synes også, at reality-tv er dumt, og det er måske endda endnu værre, at jeg skriver det, når jeg kun er 15!

 6. Åh, de babser:) Jeg blev droppet af min kæreste i 6. klasse, fordi Stine fik bryster – damn, den var hård!
  Til gengæld har de været yderst samarbejdsvillige i fht amning, så jeg er sgu også gået hen og blevet helt glad for de små fedtklumper. Måske lidt for glad, for min blogstatistik siger mig, at en del finder vej, når de ‘googler’ babser – mon det samme sker for dig nu?!;)

 7. Åh ja de vokser. Mine voksede også fra en 65 C til noget 80 E agtigt – liiige voldsomt nok for mig. Jeg følte jeg bare var ren barm og det var jo komplet umuligt at købe tøj!! Er normalt en xs, men under amningen købte jeg bluser i M/XL/40 for at få plads til ballonerne- total forvirring i prøverummet må jeg sige. Det passede mig sådan set okay da de begyndte at skrumpe lidt. 🙂

 8. Hahaha. Jeg tog mig selv i at grine højt flere gange i løbet af indlægget. Ikke bare et trækken på smilebåndet, men et rigtigt grin. Dejligt! Og hvor har du ret 🙂

 9. Sikke et godt indlæg! Du er så dejlig ligetil. Jeg kom til at tænke på, et opslag jeg så på FB den anden dag. Fra Elle, tror jeg faktisk. Hvor der stod at “da bush is back”. Jeg blev nysgerrig og læste nogle af de mange kommentarer. Jeg har selv lige passeret 40. Så jeg er fra den tid, hvor man nærmede sig 17-18 år før man begyndte på det der barbering af arme og (under)ben. Det er så vildt at læse hvordan mange yngre mennesker idag, ligefrem bruger ord som “klam” og “adr” om kønsbehåring. Jeg er selv godt gift på 12. år, så det er et stykke tid siden jeg har været på datingmarkedet (håber heller aldrig jeg kommer der igen ;)), men hvor ville jeg dø hvis jeg skulle knalde med en mand(!) som havde barberet al kønsbehåring af. En mand må gerne have hår og synes nu også at en kvinde skal have en lille stribe (mindst). Trimning af helt fint, men alt!!?? Det er et frit land, selvfølgelig. Men tænker på alle de normer som unge mennesker i 16-25 års alderen er underlagt. Ingen hår nogen steder. Silicone babser og masser af tatoveringer. Er sguda nok ved at blive gammel…, måske er det det? 😉

 10. Ha! Jeg gik også fra en 75B til en 70D og havde optur! (Når de altså ikke føltes som betonbolde at røre ved og som blå mørket, når de blev rørt). Og hold kæft, de var flotte. Bortset lige fra dr blå vinger, der havde spredt sig. Blodårer. Ikke videre sexet. Men det var fedt at opleve, synes jeg. Nu er de lige som før, dog lidt slatne, men det gør ikke noget, for de var eddermugme gode til at give mit lille krapyl næring. Loved it! Fortryder kun, at jeg stoppede amningen, fordi jeg troede, han ville komme til at sove bedre derefter. Big mistake! Happy amning. Jeg elskede det.

 11. Blå “mærker” og “de” i stedet for “dr”. Nå, med hensyn til dit egentlige opråb. Jeg er virkelig oprigtigt enig med dig. Jeg var bare så glad for mine D-bryster, at jeg har har svært ved virkelig at føle dit budskab. Men jeg er altså enig. 😀

 12. nu er det jo ikke altid unaturligt med lidt større bruster – jeg ville aldrig få gjort noget ved mine og da jeg var teenager var det også noget med 65-70 B eller sådan noget – nu er jeg lige fyldt 40 og mine nye BH’er er i str 70E eller70F!! helt naturligt – og jeg er hverken gravid eller ammende…. (min datter er 7 og har desværre ikke fået flere endnu?)

  1. Du er heldig! Og du har helt ret, jeg tænkte faktisk godt over det, da jeg havde skrevet indlægget. 😊 Men nyd dine babser! Det er der sikkert også andre, der gør. 😜

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s