Ret kedeligt for ikke-forældre …

20140625-204627-74787714.jpgKollektiv formiddagslur i dobbeltsengen!

Så er I advaret. For et år siden ville dette indlæg have kedet mig mere end en guidet tour på naturhistorisk lokalarkiv i Smørum Nedre. Men der er jo unægteligt sket lidt siden da … 😊

Mange har spurgt ind til det der med, at vores unger sover igennem om natten. For det gør de, gu’dødeme. Fra kl. 21-ish til kl. 8-ish hver nat, og det har de gjort i omkring en måned – uden natmad.
Vi har fulgt principperne fra bogen ’12 Hours Sleep by 12 Weeks Old’, og indtil videre virker det for os.
Derudover skal siges, at vi har været heldige, at ingen af ungerne har kolik eller i det hele taget græder særligt meget, og så lader de til at være født med en døgnrytme, begge to.
Og det skyldes altså ikke, at Jon og jeg er specielt zen- eller overskudsagtige. Vi er begge to nogle ret gennemsnitlige mennesker, egentlig. Vi er hverken specielt rolige eller urolige, vi gætter en del og googler en masse (og fortryder det halvdelen af gangene, for på Google rimer alt på kræft). For fire måneder siden anede vi ikke en skid om at være forældre, men efter de fire måneder, hvor ungerne endnu trækker vejret og ydermere smiler og skider en masse, vokser selvtilliden liiiige så stille i takt med dem.
Og så vil jeg lige gentage, at jeg absolut ikke mener, at jeg sidder med de vises sten her. Hell no! Der findes sikkert lige så mange gode metoder til alting, som der findes folk, og jeg er ikke ekspert for en skid. Det her virker bare for os – lige nu. Og nogle har spurgt, derfor kommer der lidt detaljer her. 😊
Bogens princip er, at de voksne styrer ungernes spisetider – ikke omvendt. Vi var lidt hjulpet på vej, om man vil, af tiden på neonatalafdelingen, for vores baryler kom jo lidt for tidligt og skulle derfor have sondemad, og den blev givet hver tredje time på slaget. Det holdt vi så bare fast i, da vi kom hjem og babserne tog over for slangerne.
Da ungerne vejede 4.500 gram hver, befalede bogen, at vi øgede tiden imellem hver madning til fire timer. Pointen skulle være, at ungerne derved ville vænne sig til at spise større portioner, når de “sidder ved bordet” i stedet for bare at gå og kaste kiks og vindruer i sig hele dagen, hvis I forstår. Madningen tager så altid imellem tre kvarter og halvanden time, men mine kids er ikke de hurtigste ved buffeten, og når vi nu tillader os at bestemme over deres spisetider, vil jeg satme også sikre mig, at de bliver mætte.
Der er i bogen en masse tips til, hvordan man kan strække tiden imellem måltiderne, hvis ungerne skriger i vilden sky af sult, men det er vi heldigvis næsten aldrig nødt til. Og de enkelte gange, hvor en af dem bliver sultne i utide, giver jeg dem et mellemmåltid. Bare lige hvad der svarer til en leverståhejmad. Kan sgu ikke klare, at de skal være sultne, når det ikke er nødvendigt.
Desuden sover de cirka en time (nogle gange lidt mere) om formiddagen og et par timer om eftermiddagen, men de må helst ikke sove (for meget) imellem de sidste to madninger. Så er de godt trætte efter sidste feeding og klar til at ryge i gryden.
Nat-amningerne skal så udfases over 14 dage. Det er lidt krævende for moren, but it worked like a charm herhjemme og tog faktisk kun 10 dage.
Nu vil jeg ikke sige mere, for jeg synes sgu, forfatteren har fortjent de dollars, bogen koster, så jeg vil anbefale, at interessenter dribler en tur på eBay og svinger kortet. 😊

Dette indlæg er skrevet i sofaen foran ‘Bones’ på TV3 (I love that shit!) med to snorkende arvtagere i soveværelset og en svedig mand på en fodboldbane et sted på Amager.
Jeg overvejer at hjælpe mig selv til endnu en Kæmpe Eskimo fra fryseren, men da Jon lagde dem der, så han på mig igennem sine øjenbryn og sagde med alvorlig ryst, at han altså ville nå at have mindst to af de seks is, pakken indeholder, så måske jeg skulle spare den op til i morgen. Jeg har også Digestive og Marabou, men ikke flere skumfiduser, så S’mores er desværre også ude at billedet. Måske man skulle drøne i kælderen efter en fitness-Cola …

Hav en dejlig aften, derude!
Hvis nogle af jer har forslag til, hvad I gerne vil høre om i et fremtidigt indlæg, vær da ikke nærig i kommentarfeltet herunder!
Hvis det har interesse. 😊

47 comments

 1. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre, om der er en grund til I valgte Hugo og Berta som navnene til jeres utrolig lækre unger? 🙂 Altså om det er nogle familiemedlemmer eller inspirationskilder, eller om det bare dukkede op i hovedet? 🙂
  Og så vil jeg sige tak for en skøn blog, som en 21-årig lærerstuderende uden børn også nyder at læse, for du skriver fantastisk! 🙂 Så tak for et godt grin og et smil på læben efter hvert indlæg 🙂

 2. Jeg har været inde og lure på den bog sidst du omtalte den…. Har snakket om den med nogle veninder og familiemedlemmer som ikke helt tror på den…. Men hallo, at kunne få en baby til at sove længere end en teenager er da et sejr uden lige…. Jeg køber bogen med det vuns! Så er jeg klar parat til min egen guldklump snart kommer.

 3. SÅ absolut ikke i mummy kategorien. Men sidder alene på et hotel i Holland , så selv et mummy indlæg kan gå som underholdning:) Ælsker din kommentar om at stort set al google søgning ender på kræft.. Selv en vabel eller råd omkring plukning af øjenbryn.. 🙂

 4. Tak for en altid hyggelig eftermiddags læsning:) Jeg faldt tilfældigvis over din blog en dag og opdagede hvor mange ting i dit liv der minder om mit eget: jeg er også rimelig nygift, blev gravid på bryllupsrejsen, fødte dagen før du gjorde og fødslen varede 15 timer (jeg mindes du skrev at din varede 14). OG jeg er lige fyldt 33…. synes din blog rammer perfekt ind i min hverdag;) Jeg kunne godt tænke mig at høre hvordan din krop har det ovenpå sådan en omgang her, og hvad gør du for at få en stærk krop igen? Du bar på to unger og ser ud til at være en petit kvinde. Jeg tog 25 kg på og og døjer lige nu med et svagt og ømt bækken, hvilket er surt når man bare gerne vil lege med sit barn hele tiden:) Men udover det er det vildt at være nybagt mor! God aften til dig

  1. Ej, okay, hvor grineren, at vi er så tæt på hinanden! Hey, tillykke med jeres babys 4 mdrs fødselsdag i søndags! 😊
   Min krop er også fucked. Ondt i lænd, og mine kræ er totalt gone… God ide med det indlæg! Tak! 👌

 5. Det mest fantastiske og det hårdeste ved at blive mor? Og så er anbefalinger af restauranter, produkter, hjemmesider, tøj, osv også altid najs

 6. Hahaha, den bog sælger du sgu godt. Jeg får lyst til at købe den, og havde endda en dreng som ret tidligt “sov igennem” .Men sig mig, ammer du så sleeet ikke om natten???

   1. Okay, så må jeg måske liiiige forsøge at købe den. At amningen så reelt fungerer er nok også et meget godt udgangspunkt. Her kæmpede vi nemlig med den de første par måneder (avs avs).
    Altså når man engang skal have nr 2. Lige nu er første stk afkom nemlig sovende hele natten. Og hurra for 3 timers lure i weekendens dage.

 7. Jeg er IKKE mor og er 18 lige om hjørnet- jeg synes dog stadig det er vildt spændende og læse om- netop fordi du skriver så levende og inspirerende !
  Har ingen smarte ideer til nye indlæg , men fortsæt det gode skrivearbejde ❤️😜

 8. Jeg er IKKE mor og er 18 lige om hjørnet- jeg synes dog stadig det er vildt spændende og læse om- netop fordi du skriver så levende og inspirerende !
  Har ingen smarte ideer til nye indlæg , men fortsæt det gode skrivearbejde ❤️😜

 9. Hvor er din mor? Du skriver ofte om din far og hans smukke kone. Men undrer mig at du ikke nævner din mor…
  Tak for en dejlig blog.

 10. Ved ikke om det blot er uopmærksomme mig, der ikke har bemærket et indlæg omkring din karriere (tiltrods for jeg har været med fra starten – og synes din blog er et opkvikkende input i en tid med tonsvis af eksaminer!). Tænker bare det lyder utroligt spændende, det jeg har fået fat i indtil videre mht. Elle. Men kunne rigtig godt tænke mig at høre mere om dit arbejde og hvordan du fandt frem til det lige var dét du skulle (selvom det, naturligvis, nok ligger lidt fjernt, når du tumler rundt derhjemme med to små søde nus)

  1. Der ligger et indlæg en måneds penge tilbage, der hedder ‘Fra Lysabild til Berlin’, som handler om mit arbejdsliv igennem tiden! 😊 Og taaaak for din besked! 💕

 11. Måske er det bare mit uopmærksomme-jeg der ikke har bemærket et indlæg omkring din karriere (til trods for jeg har fulgt med fra starten – og synes din blog er et opkvikkende input i en kaotisk tid med tonsvis af eksaminer(!)).
  Tænker blot det lyder utrolig spændende og lidt glam med at arbejde for ELLE. Så har et lille ønske om at høre om selve jobbet og hvordan du lige fandt ud af det var dét du ville. (Selvom det nok ligger lidt fjernt, nu når du trisser rundt derhjemme med dine to små pus)

 12. Måske du kunne lave en MM-foto dagbog, hvor du tager billeder af en helt almindelig dag med to smukke unger og et hunk af en mand? 😉

 13. Hej
  Super fed blog du har. Elsker at følge dit liv med dine skønne unger. Har selv et styks basse på lidt over 3 mdr. Han sover også så godt som igennem hver nat med meget få undtagelser. Men kunne godt tænke mig at vide om den bog også skrive noget om hvordan man får dem til at sove om dagen? Og hvordan man går fra at han spiser hver ca 2-3 time til hver 4. Time for så skal jeg dælme også have fat i den bog ASAP!!

 14. Jeg kunne godt tænke mig at vide lidt mere om dit arbejdsliv på Elle. Jeg har simpelthen så svært ved at se dig på det blad. Ikke at du ikke er ‘fashion’. Men du er bare alt for sød og nede på jorden til den verden. Hvis flere i branchen var som dig, ville verden være et bedre sted. Jeg synes, din vikar er så topoverfladisk at følge. Dyre mærker mig her og der. Ja, undskyld det har jo ikke noget med dig at gøre. Men har bare virkelig undret mig.

 15. Hej MM,

  Jeg vil selvfølgelig også gerne høre en masse om Hugo og Berta (hvem vil ikke det). Derudover kunne jeg godt tænke mig at høre, du styrer din tøjbeholdning. F.eks. hvordan du shopper, hvordan du sørger for at komme af med det tøj du alligevel ikke får brugt osv. 🙂

 16. THANK god! Og jeg er ikke særligt troende…😂 sidder i skrivende stund (kl.3.35) med en basse på 5 uger på armen, som snart er færdig med at spise! Den bog bliver købt asap! Hvor er det sejt! Så dig forleden, og du ser jo så brandgodt ud…! Tænkte hvordan du kan med sådan nogle lækre basser (som jeg tænkte havde samme sovemønster som hende her blot x 2!) Hvis jeg bare kunne få 5 timer sammenhængende vil jeg være glad!
  Tusind tak for en FANTASTISK blog. Har fulgt med i en lille måneds tid, og har allerede benyttet mig af flere af dine fifs:-)

 17. Hejsa,
  Er ny på din blog & ææælsker den! Har selv en 5 mdr. gammel søn og fulgte den omtalte bog slavisk, IT WORKS!! 🙂
  – jeg kunne også godt tænke mig at høre hvordan du holder dig stærk efter graviditeten og undgår krum ammeryg :/

 18. Min søn er 19-20 ish måneder nu, så er det nok for sent med den bog…. Han sov igennem for 5. gang i sit liv her den anden nat 😉 Har vist også et andet type barn, der fx. tit blev ramt af akut sult, så det med de lange pauser mellem amningerne kunne nok ikke gå. Men ih hvor er jeg (til tider) træt af alle de kiks og vindruer der nu skal til hele tiden 🙂

 19. Lige et spørgsmål til metoden, da det følgende virker lidt skræmmende: Nu har jeg ikke læst bogen, men flere steder på nettet fremgår det, at man skal lære sin baby at berolige sig selv, som det kaldes, om natten. Dvs. hvis baby græder i sin seng, skal man vente 5 min med at gå ind/ tage det op. Hvordan tnker du om det? Har I måttet gøre dette? Jeg synes, at det er lang tid, og ydermere virker det til at være en del at kræve af et lille væsen der “ikke engang ved, at det har føddder endnu”, kan regne ud, at det ikke kan sutte sig igennem en bh og lign. -agtigt

  1. Det har vi aldrig oplevet. Vores unger har endnu ikke grædt om natten. Og hvis de gjorde, ville jeg være der hurtigere end fluer på lort! Hell no, om de skal græde så meget som tre sekunder mere end nødvendigt! 😊

 20. Uh med tre uger til termin, skal jeg da have købt den bog 🙂 men sover de stadig i samme værelse som jer? Tak for en skøn blog 🙂

 21. Efter din første lovprisning af bogen købte jeg den med det samme. Vi er nu igang på tredie dag, og har allerede udfaset en natteamning! Min lille dame er 4,5 mdr, og helt klar på sovetræning. Hold nu op hvor jeg allerede skamnyder de to gode lurer hun tager, og at der allerede (!!!) er mere ro om natten! Køb den bog for faen! Btw jeg fandt den brugt på amazon.co.uk til 50kr inkl fragt!

 22. Alt er interessant, når man som jeg går derhjemme og keder sig med stress (og dertilhørende navlepilleri). Også selvom der ikke er børn (endnu) eller mulighed for at slå sig løs i hovedstaden.

  Derfor har jeg haft god tid til at tænke over, at det ville være fedt at få indblik i følgende:

  – Skal man være loaded, eller hvordan klarer fashion-folket at ligne en million fra top til tå hver gang de frekventerer de 5-20 årlige award shows? Låner man hele molevitten fra fagfolkene, inklusiv den flotte glød? Eller har de bare styr på deres (skønheds)shit?

  – Har du mistet kontakten til (single?)veninder, som ikke har fået børn endnu, eller kan det godt lade sig gøre at være der for dem, selvom man har et nyt fokus eller lidt ammehjerne? Og hvordan passer man lidt på de veninder, som kæmper for at blive gravid, når man selv står der med et eller flere pragteksemplarer?

  – Trods optursbarsel – er der noget du savner fra livet på job?

  Det er befriende at læse dine uhøjtidelige skriverier og suge til mig af din nybagt-mor-visdom. Jeg tror også, man som blogger lige får vendt nogle tanker og oplevelser i hovedet, når man sætter sig ned ved tastaturet og formidler sin dag. Især når man tager hul på en ny/turbulent/uventet fase af sit liv. Har selv lige startet en spæd blog i sidste uge-ish for at rydde op i hovedet, mens jeg bliver rask (sidestik.wordpress.com). Kæmpe thumbs up herfra – and thanks for sharing!

 23. Min datter der er 7 måneder i morgen (?!) har sovet igennem fra hun var en 7-8 uger. Hun bliver puttet kl. 18.30-ish, får en lille smule mad kl. 22 før jeg selv sover og spiser igen kl. 7-ish næste morgen. Jeg har brugt bogen Contented Baby af Gina Ford (http://www.contentedbaby.com/) og den virker til at være bygget på samme principper som din bog – i.e. mor og far bestemmer over hvornår der soves og spises. Anbefales rigtig meget! Intersant nok var hun også indlagt på nyfødt-intensiv da hun blev født og jeg plejer at sige at den ‘træning’ i regelmæssighed hun fik der var en kæmpe hjælp!

  Ellers nyder jeg din blog og dit positive sind rigtig meget.

 24. Årh de basser er så søde 🙂 Og jeg læste det. selvom jeg er ikke-forælder. For du skriver sgu så godt at jeg tænkte jeg nok ikk tog skade af lidt baby-viden.

 25. Tak for en fed blog, Mette! Det lyder interessant med bogen. Hvordan med mængden af mad? Altså kan mælkeproduktionen holdes ved lige når børnene sover fra 20 til 7-8?

 26. Tak for en fed blog, Mette! Det lyder interessant. Hvordan er det med mængden af mad? Kan man opretholde mælkeproduktionen når børnene sover fra 20 til 7-8?

 27. Fantastisk blog!

  Jeg er også igang med metoden, efter din anbefaling.

  Hvis dine børn sover, når det er madtid, vækker du dem så?

  Kh Natasha

 28. Kan det bruges efter de er begyndt på mad? Anbefales det at vente 4 timer mellem måltider her? Det lyder af lang tid at gå uden mad for større babyer. Vi har en dreng som spiser lidt til hvert måltid, og derfor oftere får tilbudt mad

 29. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at se billeder af jeres bolig, for det kunne være fedt også at blive inspireret på det punkt 🙂

 30. Er i nået til snakken om skole? Altså at hvis i vil have dem på privatskole i Kbh-området skal i til at beslutte jer? Vi gerne høre hvad i gør jer af tanker på den front. Både i disse tider med folkeskolereform og inklusion, men bestemt også i forhold til at være tvillingeforældre og dertilhørende tanker for og i mod en lille/stor skole.
  … Og den trælse ting ved at skrive op så tidligt. Hvor mon i skal bo når lejligheden ikke skal være jeres hjem mere? Forstad, Sønderjylland eller noget helt tredje

 31. Søde smukke dig! Tak for indlægget! Jeg sidder her, i 21. Uge, kun to kilo tungere, med en dreng der holder disko dasko indeni min mave. Måske det er den cola jeg kom til at drikke til morgenmaden? 😉 Jeg eeeeelsker alle dine indlæg, de beroligere mig, når jeg ellers kan føle mig som en uansvarlig mor, som når jordemoderen spurgte os til det første besøg om vi spiste varieret?? Så stod vi der, to slanke, og ellers, så sunde forældre, og måtte svare, jaaaaahhhh…. Vi veksler da mellem Mc. Donalds, og sunset….? Men pew, når læser om at dine børn er kreeret på kærlighed og nutellamadder, bliver jeg heeeelt rolig ind i sindet.. 😉 og vi har altså også brugt formuer på, lidt nyt, men mest brugt, tøj med æbler og farverige motiver 🙂 Hehe!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s