Lidt om morskab

20140725-084040-31240709.jpgDet er længe siden, jeg indså, at jeg har en lidt små-oldschool humor. På den front har jeg helt utroligt meget til fælles med min far og landets øvrige pensionister.
Jeg er typen, der fyrer en plathed af a la ‘Det sagde hun også i går’ under aftensmaden for derefter at føre glasset til munden og gemme mig bag det, mens jeg laver stoneface og med alt for ivrigt blik scanner lokalet for en optrukket mundvig eller et anerkendende smil. Og ofte forgæves.
Tit bliver det bare til et smil af den mere overbærende art.

Jeg har siden folkeskolen haft et far-crush på Niels Olsen, og jeg savner sådan Schulstad-reklamerne, hvor han spillede det lune familieoverhoved med de hyggelige punchlines.
Da jeg var 9 år, så jeg Finn Nørbygaard og Jette Torps fantastiske show ‘Musik & Fis’, som jeg ejede på VHS, indtil det blev til bredspolet båndsalat, og i 1990 sendte jeg mit livs eneste fanbrev til Jette Torp, som kvitterede med et brev og et signeret billede af sig selv. Det billede blev sat i skifteramme og hængt op på min hessianbeklædte væg på værelset i Mommark midt imellem et postkort med et sort/hvid-billede af en veltrænet mand i bar overkrop, som fremstrakte en rose, som var billedets seneste farvede element, og en midtersideplakat fra MIXX af Jason Priestley.
I efteråret, mens jeg stadig bar ungerne som ekstra polstring, mødte jeg med stor entusiasme og høj forventning op i Falkonersalen, da ‘Musik & Fis 2’ blev sat op, og jeg sværger, at jeg næsten græd i en blanding af nostalgi og latter under hele showet, og jeg håber sådan, de laver en 3’er.
Og don’t get me started på Ørkenens Sønner! ❤️

I går modtog jeg verdens bedste SMS fra en veninde, som er med i revyen ‘Tam Tam’ i Tivoli. Hun delte med mig, at hun lå inde med to billetter til forestillingens sidste spilleaften i morgen, lørdag, kl. 19.30, og de ville blive mine, hvis jeg ville det. Og det vil jeg!
Så i morgen, mens Jon putter ungerne i deres egen seng efter hjemkomsten fra Skagen, smutter jeg de 200 meter over til Tivolis farverige verden og lader mig underholde af Christiane, Szhirley, Søs Egelind, NIELS OLSEN og alle de andre! Kæft, hvor bliver man forkælet nogle gange.

20 comments

 1. Skønne MM
  Jeg har en dvd med Linie 3’s 25 års jubilæumsshow, som en veninde og jeg ligger flade af grin over mindst én gang om året…. Og ingen forstår os. Så TAK😉😊 ( for år tilbage ku vi HELE “der sad tre mand på en tømmerflåde” udenad til stor morskab for, nå ja, os selv😆)
  Nyd din aften på lørdag😋

 2. Toplækkert! Dejlig veninde du har. Jeg har også et svag punkt for Niels Olsen – jeg elsker Minna og Gunnar reklamerne, som jeg mindes var lidt lummer og hvem kunne nogensinde glemme Familien Andersens julehemmelighed? I love it!!! Please TV2 – genudsend den til jul, det er AAAALT for længe siden sidst.

 3. Server så humor. Elsker os lille 3 og Finn nørbygård😊👍 håber så også du blogger om Skagen 😊😊😊

 4. Det er så godt, så godt, så godt. Og til alle dem der ikke når at se det live i Tivoli eller i Århus, så bliver det vist på TV2 til efteråret 😃

 5. Det er så godt, så godt, så godt 🎉 Og til alle jer der ikke når at se det i Tivoli eller i Århus, så bliver det vist på TV2 til efteråret 😃

 6. Fælder grinetårer til alle Linie 3s shows. Og hver gang jeg var syg som barn måtte VHS-maskinen i gang med Eje (mit far-crush), omkommer altid lidt når Pilgaard leger kongelig i cirkusrevyen – ikke ilt nok til hjernen, mens jeg klukker og får ondt i maven!

  Desværre synes jeg Tam Tam var lidt småkedelig, men hvem end din veninde er så er det nogle fantastisk skønne skuespillere! P.S – skulle din veninde tilfældigvis være musicalstjernen, så fortæl hende lige at hende vil vi gerne se noget mere til! Er du sunshine en stemme!

 7. Mine tre vidunderlige veninder og jeg, er fuldstændig, håbløst fortabt i Ørkenens Sønners lumre verden! 😏 Alle sms’er og mails indeholder små citater og upassende replikker! Min søde kæreste må desværre ligge ører til meget (ubeskrivelig sjovt) lort – han er ikke just fan af de fire funny boys! Men vi syntes stadig, at landmandsketch og logefis er toppen, og vi griner stadig som piskede når vi ser dvd’erne for 532. gang 😁😍

 8. Så rart endelig at ‘møde’ en, der har samme brist! Da jeg var lille, så jeg Linie 3’s 10 års jubilæumsshow hver eneste lørdag OG søndag morgen, inden forældrene stod op. Hele 1.g så jeg En Storm I Et Glas Vand mindst en gang om ugen, og sang sangene til alle, der gad høre. Også dem, der ikke gad.
  En fuld aften på en karaokebar i Hillerød stjal vi endda noget tid til at synge Hæmoriden trestemmigt. Det blev ikke så vel modtaget af andre end dem, der kendte os…
  Min yndlings-voksenjulekalender er Andersens Julehemmelighed, og jeg elsker-elsker-elsker Niels Olsen! Og Søren Pilmark. Og resten af logebrødrene. Det er der ikke mange af mine jævnaldrende, der forstår… ‘De har jo hår på ryggen?!’ Ja. Og de er skønne!!

 9. “Finn og Jette show, Finn og Jette show – vi skal hygge os med musik og fis” – godt at høre at man ikke er alene:) Helst så jeg dog Linje 3 – “Spiller du bob, Bob? Åh, vittighederne står i kø!”, det er sgu da for sjovt:)

 10. MM, det her går jo ikke – her sidder jeg, som helt fantastisk single (og barnløs) og drømmer mig til ture i Tivoli, med bløde babser og som minimum en enkel krapyl hjemme hos en herresød mand. Kan man ønske sig en baby (og mand) i julegave?

  God tur i Tivoli lige om snart. 🙂

 11. Wow, du har seriøs dårlig smag! Hvem fanden vælger Jason, når man kan vælge Luke? God smag i underholdning dog. En ‘vandskade i underetagen’-kommentar har aldrig skadet nogen.

 12. Jeg var og er også “musik og fis” fan, så VHS’en hver dag efter skole, og det er første gang jeg hører om nogen, der også kender til det! Så skønt! Blev ovenud lykkelig da jeg fandt et gammelt bånd og genså det for et par år siden – kunne stadig størstedelen af dialogerne udenad.

 13. Fin og Jette show, Fin og Jette show Tra la la la la …. Æælææælsker det show og kan stadig tage mig selv i at nynne sangene … Har altid syntes jeg var lidt pinlig og gammeldags når men NU springer jeg ud som Musik og fis Fan … Mon den kan fåes på dvd 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s