Lidt om karamælk, fancy grød, skønhed på budget og røv vs. blog

20140804-113041-41441378.jpgJeg var i dag inviteret til lanceringen af Magasins nye linje af skønhedsprodukter, og jeg elsker den slags og bor 5 minutter derfra, så jeg takkede ja og tøffede derned i en lille time, mens Jon lavede rygøvelser med vores fælles kærlighedsprojekt.
Eventet blev afholdt i H.C. Andersen Loungen, og for at komme derind inden stormagasinets åbningstid, skulle man ind ad bagdøren. De må sgu have nogle ret gode julefrokoster sådan et sted, for selvom dørene var hermetisk lukkede, var varehuset fuld af halvlækre, unge mennesker, altså de ansatte, som gik og talte penge op og støvede ting af. Shit, der arbejder mange!

Som velkomst til arrangementet var der lidt morgenmad fra GRØD. En restaurant, som jeg har forstået det, der kan løbe rundt på at sælge … Nåh, ja, GRØD! Seriøst?! En pose havregryn koster 7,95 kr. i Netto – tilsæt vand and you’re done!
Jeg forstår ikke helt, at det skal til at være moderne.
Men ovenpå sin grød kunne man vælge forskellige former for “toppings” (læs: müsli), og den måde, hvorpå grød-eksperten forklarede, at syrligheden i æblet på fornemste vis ville fremhæve den lidt røgede essens af mandlerne fik det til at lyde som om, han havde en længere uddannelse end Clement Kjærsgaard (Her skal det så retfærdigvis siges, at jeg ikke ved, hvilken uddannelse Clement har).

Men da han nåede til karamelsovsen, var jeg nødt til at tage til genmæle. Jeg har altså arbejdet i modebranchen længe nok til at vide, at når vi til et presseevent får serveret hypet grød, så er der ikke sukker i eller på. Og jeg kender karamel godt nok til at vide, at det satme er smeltet sukker!
Den viden konfronterede jeg grødmanden med, men han forklarede mig lidet overbærende, at jeg tog fejl, for, som han sagde, hvis man koger kondenseret mælk længe nok, så får man karamel.
Nej, det gør man altså ikke! Man får varm, brun, kondenseret mælk. Man får ikke karamel, for karamel er smeltet sukker.
Som et kompromis tilbød jeg ham ordet ‘karamælk‘ og satte mig hen for at spise min grød, som så i øvrigt smagte rigtigt godt. Og lidt af karamel …

Hvorom alting er kan jeg så i øvrigt berige jer med, at Magasin har lanceret en ny familie af produkter til badeværelseshylden, og jeg er ganske entusiastisk, for de er pæne og uprangende og koster alle sammen under 100 kr.
Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg eeeelsker skønhedsprodukter – også de dyre, som har alle mulige features! Men jeg er vild med, at det også sommetider kan gøres enkelt og simpelt, så alle har råd.
De har blandt andet en neglelakfjerner, I ved, sådan én, hvor man stikker fingeren ned i et skumgummi-hul, og vupti, så er lakken væk, til 50 kr. BUM, så kan det sgu ikke gøres bedre!

Lige nu sover ungerne lur, og når de derefter er spist af, skal de med mor et smut til noget Marc Jacobs duft-lancering, og i aften skal jeg helt solo til lanceringen af Christiane Schaumburg-Müllers nye hjemmeside Chrichri.dk, som i øvrigt er gået i luften her til morgen.
Til de, der er i tvivl om, hvordan domænenavnet skal udtales, kan jeg så berette, at ChriChri er det kælenavn, piger i Frankrig, som hedder Christiane, altid får. Det siger Christiane i hvert fald.
Så det skal udtales med dansk lyd, ikke engelsk. Som nogen, der græder to gange i træk.

I morgen aften skal Jon, ungerne og jeg i øvrigt til prisuddelingen Børn I Byen-prisen, hvor jeg er nomineret i kategorien ‘Bedste Blog’. Jeg har altså aldrig været nomineret i noget før. Da jeg gik i TeenClub på Hørup Centralskole, var der den første fredag i måneden uddeling af æren om Månedens Bedste Røv, men det var altid den seneste vinder, der skulle kåre den næste, så det var bare alle de populære unger, der kårede hinanden på skift, og min røv blev i sædet.
Men jeg er sgu nomineret som ‘Bedste Blog’, hvilket i min verden er tusind gange sejere, og jeg er så stolt, at jeg kunne tude!
FUCKING TAK!

Jeg ville blive glad, hvis I skulle have lyst til at deltage i et bette spørgeskema. Det er 2-3 indlæg længere nede, der er bare ét spørgsmål! 🙂

25 comments

 1. Jeg er vild med din kommentar om GRØD, haha. Jeg er selv stor grødfan og går generelt ret meget op i mad, men nogle gange overkomplicerer og fordyrer altså ting på helt tossede måder.

  Dulce de leche – som er kondenseret mælk på dåse, der har ligget i en gryde med vand og kogt i 3-4 timer – består i øvrigt af indkogt sødmælk og sukker. Jeg vil vove at påstå, at det er karamel, ligesom karamel af indkogt sukker er. Der findes jo også flere slags s’mores. 😉 (Okay, lidt madnørdet blev det alligevel, sorry)

 2. laktose i mælk, er jo mælke-sukker.. så på den måde er det nok (mælke)sukkeret der karamelliserer under kogningen 🙂

 3. Det der vidst mig/os læsere, der siger fucking tak! Jeg synes helt bestemt, du fortjener en sådan nominering – og forøvrigt også pris. Din blog er uden sammenligning den bedste blog, jeg læser. Simpelthen fordi den er så nede på jorden og slet ikke “jeg-er-blogger-agtig”. Jeg er vild med det.
  Forøvrigt så jeg dig og Jon i Ebeltoft, da I spiste på Smag. Ved ikke om du overhovedet kan huske det, men min dreng (2 år) og jeg kom ned og kiggede i det der vandbassin med de grønne alger inden vi skulle hjem 😀 Turde bare ikke sige: “Hej! Fed blog!” Så det gør jeg nu… (Indsæt rødme-smiley)

  1. NEJ, hvor sjovt, din søn er så cute! Jon og jeg sad og blev helt “hvor-bliver-det-sjovt-når-de-når-den-alder”-skruk over ham! Du skulle da så meget have sagt HEJ! 🙂
   Tusind tak for virtuel high five!

   1. Babyer er dejlige, men når først ens børn begynder at tale, bliver det bare endnu bedre. Glæd jer til alle guldkornene!
    Hvis jeg ser dig en anden gang, siger jeg helt sikkert hej 🙂

 4. Haha jeg er vild med at du er så kold over for alle de “fancy” modetendenser og endnu mere vild med at du konfronterede grødmanden med sukkeret på din morgenmad, rimelig nederen at han så ikke var med på at der altså også er sukker i kondenseret mælk (ihvertfald den der kan laves til karamel) og det jo ligesom er derfor det karamelliserer.
  Ps tillykke med normineringen, det er fandeme sejt!

 5. Du er sej. Jeg krydser fingre for dig i aften! PS – jeg kan ikkekomme ind på det bette spørgeskema, den går i fejl.

  1. 🙂 tusind tak for grinet, det er fandme komisk! Får dog også lyst til at sende et par mørklægningsgardiner til hende…

 6. Stort tillykke med normeneringen. Jeg elsker din måde at skrive på. Du er hudløst ærlig, og har samtidig den dejligste form for humor. Du er for sej og jeg håber virkelig at du vinder!

 7. Jeg kiggede på de der produkter i magasin i dag (efter at have set dit billede på instagram i morges) og de er totalt fyldt med parfume.. Øv øv!

 8. Rolig rolig, ingen grund til ophidselse aka udråbstegn en masse og “citationstegn”. Det er skam ikke skrevet for at angribe nogen eller noget, men mere bare et udtryk for min egen skuffelse.. Jeg spurgte den venlige pige, og hun fortalte mig, at der altså er parfume i. Så vi er åbenbart blevet forskelligt informeret. (Ps – jeg besøgte Magasin i Aarhus. Jeg kan naturligvis ikke påstå hvad du har fået fortalt, men det var det svar, som jeg blev givet). Og selvom der måske er ganske lidt parfume i,(“totalt fyldt med parfume” er vel et definitionsspørgsmål) så vil jeg da 100 gange hellere købe et produkt, som er UDEN parfume. Matas’ fx. De er altså også relativt billige og (så vidt jeg er informeret….) uden parabener og parfume. Men hver sin overbevisning – det er vel okay, ikke? 🙂

  1. Jeg er absolut ikke ophidset. Jeg sidder i min sofa med chokolade og film, og så skal der i øvrigt en del til at hidse mig op – mere end 0,15 % parfume eksempelvis! 😜
   Jeg har ikke et problem med parfume i produkter, og jeg er da ked af, hvis du troede, at produkterne var uden parfume og derfor følte dig skuffet, da du opdagede, at der var parfume i. Men ja, Matas er skidegode! Go get it og god aften! 😊

  2. Hahahha, du fatter ikke, hvor rolig, jeg er! 😊 Sidder i joggingtøj og spiser chokolade, mens jeg ser film, og så skal der altså i øvrigt en del til at hidse mig op – mere end 0,15% parfume, for eksempel! 😜 Men Matas er da også helt kanon, fyr den af!
   Og god aften! 😊

 9. Du er sgu skøn! Har ikke fulgt din blog så længe. Men den er lynhurtig blevet en favorit👍👍 synes du har en skøn ‘nede på jorden’ tilgang til børn, mode, skønhed og nå ja mennesker😃 er meget imponeret over din ro mht twins! Jeg har tre børn men de er sgu ikke kommet på samme tid! Og nå ja så nyder jeg at læse om babyer da min den yngste er 5….piv jeg får nok ikke flere. Held og lykke og du har en hermed en trofast følger❤️

 10. Krydser også fingre for dig!

  Spøjst at fordi folk ikke længere laver mad så bliv sådan noget som grød og tarteletter ophøjet til sådan noget overjordisk sofistikeret

 11. Karamælk :))))) !!! Er pivtosset med din måde at tænke på… Og ingen skal bilde kage- og is-elskede mennesker ind, at opvarmet mælk er karamel … Den æder vi ik ;))

 12. Hola og tak for blog!
  Man kan få rigtig god MME til babyer der gylper meget, flere jeg kender har brugt det med succes! Apoteket eller Sundhedsstyrelsen har lavet en oversigt man kan Google 😊
  Som mor ved jeg at man får rigtig mange råd og tips som overhovedet ikke passer på ens eget barn eller til ens egen situation – men, jeg ville lige smide et alligevel, nogle gange kan de jo bruges 😝

 13. Hmm. Jeg har altså stemt på i dit spørgeskema to gange. Fordi jeg tjekker bloggen for at se om der er kommet nyt og samtidig følger dig på instagram. Kunne ikke binde mig til et svar 😜

 14. Men is i maven nu..har du været på GRØD? For det er min nabo og det er åndsvagt lækkert. Har ganske vist ikke smagt deres morgenmad, men aftensmaden er risottolignende retter og det holder jo maks med parmesan, nye ærter, krydderurter og olivenolie!
  Prøv det en aften (men undgå bygottoen med and og soya…der er for meget soya…alle de andre retter har dog aldrig skuffet)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s