Fluer og flytning

 

IMG_6574.JPGHvad er bananfluer egentlig for et fluefærd? Laver de ikke andet end at knalde?
Fordi vi forlod hjemmet hjemmet en uges tid og i samme stund efterlod en køkkenspand med en allerede på daværende tidspunkt daggammel banan øverst, blev vi som resultat heraf budt velkommen hjem af, hvad jeg må anslå var flere generationer af bananfluer. De må have haft sig noget af en f***-fest dernede under vasken, de amoralske skiderikker!
Jeg tror, vi er ved at have has på dem efter i flere dage at have gået rundt og klappet ud i luften som to usynkrone flamingodansere uden nogen form for rytmisk sans.

In other news!
I går tog vi endelig konsekvensen af, at ungerne er alt for lange til at sove på tværs i samme seng.
Siden vi fik dem hjem fra hospitalet, har de sovet ved siden af os i først en IKEA-seng, som hurtigt blev for bette og siden en noget større FLEXA-seng. Nu bliver ungerne et halvt år lige om lidt, og de sover så stabilt om natten, at vi synes, det er forsvarligt at overlade dem til eget værelse. Med babyalarm, natullervis.
I går var samtidig også den dag, hvor lægesvinet jagede en kanyle ned i alle krapylernes sammenlagt fire lår, hvilket gav dem begge en smule feber, og alligevel tog vi chancen og puttede dem i hver deres seng og prøvede for første gang, om de ville gå med til at falde i søvn dér i stedet for i favnen på os, som de er blevet vænnet til. Og den gik fandme! Efter tre kvarter var der tyst som på en martsdag i Callela, vi satte babyalarmen til og spiste burgere i sofaen, mens vi så ‘Just Cause’ i dummekassen. (Vi kører lidt et 90’er-tema på filmfronten herhjemme).
Bevares, vi var oppe i nattens mulm og mørke en håndfuld gange for at give en sut eller to, men bortset fra det sov de satme hele natten i egne senge! Og da vi selv gik i seng, gik det op for faren og mig, at vores kuld havde sovet deres sidste nat i vores soveværelse, og så blev vi sgu helt små-rørstrømske.

Men jeg må indrømme, at jeg elsker det! Efter at have levet i en let form for undtagelsestilstand i hjemmet i et halvt års tid, hvor alt har haft en midlertidig plads, har alle rum nu en specifik funktion. Børneværelset er ikke længere bare et sted, hvor man giver ren røv og sparker vasketøjet ind – det er nu der, børnene sover! Det føles meget voksent at have børn, der sove i senge i børneværelser.
Nuj, jeg glæder mig, til de bliver så store, at de står op og glor på os, når vi kommer ind for at hale dem op om morgenen.

Hvis man vil se lidt af børneværelset, kan man klikke her!

12 comments

 1. On a side-note: Jeg har i sommermånederne stor succes med at lægge et par skiver banan ned i en skål, sætte husholdningsfilm henover og så lave et par små huller. Efter et par dage har de fleste fluer samlet sig nede ved bananen, og kan ikke komme op igen. Husmor-tip fra en 25 årig der er langt fra at være voksen. 🙂
  Tak for fantastisk underholdning MM.

 2. Hej MM
  Virkelig virkelig virkelig fed blog! Elsker din måde at skrive på og at du er så meget nede på jorden. Har ikke selv børn endnu, men elsker at læse om dine søde baryler (hold da helt op, de er jo så nuttede!).
  Nu hvor du har vist lidt af børneværelset, tænkte jeg på om, du ikke kan vise/skrive lidt mere om din bolig(stil) generelt. Alt er så blankpoleret i blogland, og det ser ud til, at ingen (andre end dig) har noget vasketøj OVERHOVED, der bliver sparket ind på børneværelset. 😉 Du har helt sikkert nogle vildt gode, brugbare og sunde meninger om boligindretning. Poleret eller praktisk?

 3. Hej MM,

  Jeg har et link du bliver nødt til at savle over. S’mores gone wild, jeg siger det bare.

  Knus Lise Bundgaard

 4. Tror du virkelig det var sidste gang de sover inde hos jer??? 🙂 🙂 🙂 Hehe, de skal nok finde vejen ind til revnen i mellem jer inden for de næste 10 år!

 5. Matas har bananfluefælder til 70 kr (mener det er deromkring..). De er gode!! Kamoufleret som et æble, men med dræbervæske indeni, der dufter så dejligt, synes fluerne… Men dråberne er fatale for de små sataner..

  Jeg overlever ikke sommeren uden fælden, for ja, bananfluer får vist ikke kun tvillinger, når de får børn!

 6. Må lige give jordens nemmeste og billigste tip videre – Et glas saftevand(ikke light) med en dråbe opvaskemiddel i er jordens bedste bananflueudrydder. opvaskemidlet bryder overfladespændingen i vandet, så når de sætter sig for at drikke den søde væske ryger de til bunds og drukner! Yderst effektivt middel jeg helt selv har googlet mig til, efter satanerne overtog mit køkken en sommer.
  Til slut må jeg lige meddele at jeg er helt forelsket i din blog. De daglige indlæg er for hyggelig, selv for os uden børn 🙂

 7. Vi har været fuldstændig crazy ramt af bananfluer og sølvfisk efter vi glemte en pose kirsebær i vindueskarmen. Jeg har gjort alt rent, og smidt en helvedes masse madvarer ud, som snart var for gamle, men de små sataner er squ ikke lige til at slippe af med. Grr det er belastende (og kinda klammo)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s