Om angstens klamme hånd – og bananasplit

IMG_6668.JPGJeg kan lige så godt sige det, som det er: Min babyalarm freaker mig ud.
Vores unger har nu i tre nætter sovet i børneværelset, og i den anledning har vi indviet babyalarmen – altså det der device, der fungerer som en envejs-walkie-talkie.
Jeg skal lige vænne mig til, at de ikke sover lige ved siden af os, så jeg har de sidste tre aftner, efter de er lagt i seng, skruet volumen op på maksimum, hvilket betyder, at monitoren opfanger og viderebringer selv den allermindste lyd så som babyprutter, venden sig i sengen og deslige. Det betyd også, uden at lyve, at vi kunne høre det i babyalarmen i den anden ende af lejligheden, da Jon forleden aften klaskede mig i min flade røv, da vi var på vej i seng.

Natten igennem bliver min søvn for tiden altså forstyrret af meget høj, statisk støj, som med sin larmende tilstedeværelse ikke fortæller, om den er tilvejebragt at tabt baby-sut med behov for mors assistance, eller nogle kids, der i deres brandert nede i gaden smækker med døren eller måske giver en lidt for fresh bejler en berettiget flad.
Og nu kommer det creepy: Den statiske kratten minder mig totalt meget om den der scene i filmen ‘Den Sjette Sans’, hvor Bruce Willis skruer helt op for sin båndoptager og pludselig hører en grædende, spansk stemme fra et grædende, spansk spøgelse! Jeg sværger, jeg får kuldegysninger af at skrive det her!

De sidste par nætter har jeg således sovet ad helvede til. Dels fordi jeg er løbet til og fra ungernes værelse for at samle sutter op og putte dyne omkring babylår og dels fordi, jeg ligger badet i angstens kolde sved og venter på, at nogen fra det hinsides skal anvende mine børns overvågning til at komme med deres efterjordiske budskaber.

Tænk sig, jeg er nogens mor! Et helt kuld, sågar. Det er da heldigt, de har en rå og maskulin far, der lemper på dynen og tjekker under senge, når man savner natlig beskyttelse mod monstrene, ellers ville vi da alle sammen være prisgivet.

Bortset fra det med søvnen går det sgu ret glimrende. Jeg fik øje på en liter Premier-is i fryseren i går og sendte børnenes fader i Netto efter kogechokolade og piskefløde (38%), og så lavede jeg sgu bananasplit!
Vi gjorde os umage med at køre ungerne helt trætte imellem dagens næstsidste og sidste madning, så de faldt sgu i søvn, netop som de havde slugt den sidste dråbe i hver deres flaske, så de røg i kassen, og vi røg ind foran flimmeren med isdesserter og ‘A Time To Kill’! (Jeg ELSKER Ashley Judd!)
Jeg havde lavet tre gange mere chokoladesovs, end vi kunne spise, så den er sat i køleskabet, og så gentager vi dessertmenuen i aften. Look how well that turned out! 😜👏

Jeg håber, I derude har nogle tømmermænd, der var det hele værd, eller hygger med familie, venner eller Netflix!
Gid dog, Netflix havde eksisteret, da jeg var single. Næh, du, da mor var ung, var man satme NØDT til at gå på gaden og ramme en BlockBuster, hvis man ville se film. Eneste upside på den: Så kunne man smutte forbi en McDonald’s på vejen …
God søndag! 😘

DAGENS TIP:
I går faldt jeg på Instagram over en vaskeægte daddy-blogger! Han beskriver sig selv som rå, er fuld af tatoveringer og tydeligvis meget forelsket i både sin kæreste og sin datter, med hvem han deler en lejlighed på 38 kvm i Sydhavnen.
Og teenageren i mig er bare stadig til falds for en badass med en blød kerne.
Tjek Far Uden Filter her.

20 comments

 1. Kæreste MM
  Først tusind tak for en fantastisk blog, griner højlydt hver gang jeg tjekker ind!
  Dernæst et undrende spørgsmål..
  Hvorfor en babyalarm i lejligheden?
  Er det angst for ikke at høre dem?
  Tænker at man som mor reagerer ved den mindste lyd alligevel, og hvis det giver kuldegysninger og koldsved, så er det da ikke det værd?
  Jeg har endnu ikke selv investeret i en, og tænker at den kun skal bruges når mit kommende yngel sover udenfor, så det er ment som et nysgerrigt spørgsmål?
  Ha’ en fortsat fantastisk søndag!
  Kram

  1. Hej Caroline.
   Vores lejlighed er som en lang tarm, og de to værelser er i hver sin ende, så jeg er bange for at sove så tungt, at jeg ikke hører dem… Derfor. 😊
   Men i bund og grund har du jo ret! Tror bare, jeg vil sove dårligt, hvis jeg ved, jeg skal have et øre på klem..

 2. Ingen tømmermænd trods heftige doser sangria de sidste dage – livet nydes i Barcelona 👍❤️❤️☀️☀️

 3. Jeg gad vildt godt have haft en “rigtig” babyalarm i stedet for den strøm- og batterikrævende én, vi arvede af min bror, men set i bakspejlet har den egentligt fungeret OK, og vi slap for al bøvlet med at alle andre i verden også har en alt for følsom Novo, der går på hinandens kanaler. Det er megacreepy.

  Håber snart du vænner dig til alarmen eller afstanden. Min erfaring er, at ens morfrekvens er langt mere følsom end nogen alarm 😉 Er sikker på, krapylbarylerne nok skal få givet udtryk for deres natlige cravings i et toneleje, så nogen i den anden ende af tarmen vågner, men det kræver forståeligt nok et par søvnløse nætter at erfare.

  Tak for en herlig blog.

 4. Sluk nu bare den vant alarm og nyd din skønhedssøvn.. Tro mig.. Med 3 sunde og raske børn under vingerne kan du trygt stole på mig… Du skal nok vågne hvis de virkelig har brug for dig.. You will never doubt… Sweat dreams og nyd din genvundne alenetid 😘

 5. Med microfonsence på to hører man så rigeligt! Volumen på tre er ligeledes fint. Det tog mig lidt tid at være helt overbevist – meeen nu spiller det og hører kun Amanda når hun kalder (og ikke åndedræt, prut etc.)

  Tak for en go’ blok og velbekom med bananasplit (mega jaloux)!

 6. Kæft hvor jeg savner en bananasplit! Jeg er bare helt overlykkelig for at netflix rent faktisk eksisterer nu når jeg har barn. Den kedsomhed der ellers kunne finde sted er ubeskrivelig!

  Tusind tak de alt for søde ord om mig og min familie, det er alt for meget. : )

  Jeg håber du får en lige så fantastisk søndag, som du lige har givet mig!

 7. Jeg elsker når gode blogs anbefaler nye spændende blogs, – det er super god bloggerkarma. Jeg tror i hvert fald jeg skal til at følge med hos Far uden filter, han skriver skægt, og spændende med en mand i “mommybloggerland”. Ps. jeg kunne godt spise en bananasplit nu..

 8. Prøv så at forestille dig, at du over babyalarmen pludselig hørte to dybe mandestemmer fordi lastbilschauffører åbenbart kommunikerer internt på samme frekvens. Kæft! Jeg var død af chok, hvis jeg havde oplevet det! det hændte for en tidligere chef som dog overlevede

 9. Da jeg var baby i slutfirserne skete det en enkelt gang at babyalarmens signal ligesom ‘krydsede’ med en anden babyalarm som tilhørte en tysk familie der boede længere nede ad vores villavej. Jeg lå og sov i soveværelset en aften mens mine forældre sad i haven, og pludselig kom der tysk tale ud af babyalarmen på havebordet…hvorefter min mor fløj ind i soveværelset, hvor jeg naturligvis snorksov og ingen tyskere var at finde. De kom først i tanke om de tyske naboer med ny baby dagen efter, og regnede den så ud.. Jeg synes det er SÅ uhyggeligt, jeg var død af skræk hvis jeg havde været den voksne der, og havde helt sikkert ikke lukket et øje den nat. Yikes.

 10. Babyalarm-syndromet hersker også her og MAX volumen er et must. Det er ikke som i ‘de gamle dage’ hvor man kunne forvente at ens yngel sov, når det var mæt og tørt……. (Citat: farmor, der gik ind for lukkede døre, i tiden før babyalarmens indtog). Måske er vi blevet for pylrede?! Men jeg er helt med dig, TÆNK hvis man sov fra sin babys kalden. Tror far er mere rolig og apropos far – nu du taler om far-bloggere er daddyo.dk et sjovt, livsbekræftende og drengerøvsagtigt indblik i livet som småbørnsfar.

  Tak for skidesjov læsning – jeg er vild med din blok, især omkring kl 03.40, når natamningen trækker tænder ud 🙂

 11. Et vennepar havde en babyalarm stående hos deres lille datter, der kun var et par måneder gammel på det tidspunkt. Pludselig går babyalarmen i stuen så i gang, hvor et barn kalder “moar”. 😱😱 Det var så naboens barn på et par år, der gik ind over deres alarm.
  Men kender nu godt det med, at volumen er skruet HELT op. Men tro mig! Dit moderinstink gør vist bare, at du vil vågne ved den mindste lyd. Sådan er vi vist indrettet. 😉

 12. Åh nej 😂, kan virkelig godt sætte mig ind i frygten for åndelig kommunikation gennem babyalarmen! Ville have det på præcis samme måde!
  Lige til info (jeg synes ikke jeg har set dig nævne det, selvom jeg troligt følger med på både bloggen og IG 😊), men du er med det nye Gravid magasin med ‘Før/Efter fødslen’, selvom du sikkert allerede ved det! Men super fint at læse om dine oplevelser med graviditeten og fødslen, stærkt gået! Og du ser fantastisk ud, både før og efter!
  Og lige til slut, så eeeelsker jeg at følge dig og dit syn på tilværelsen! Du virker så dejligt ligetil og har en skøn humor. Du er så mega sej altså 👍

 13. Ej…

  Send da lige den bananasplit den her vej.

  Plus skumfiduser og peanutbutter.

  Og en kop kaff’.

  – Anne

 14. Har været i den eksakt samme situation. Den der radiobølgelyd var total creepy og samtidig vågnede jeg 10x hver na,t bl.a. af mandens snorken i pludselig stereo – det var sgu nok at få den “live” fra den anden side af sengen. Det fik mig til at skrue volumen 2 step ned, og så var den ged barberet: Ungen og jeg sov begge som aldrig før – og den fangede stadig “jeg-mangler-en-sut-møfferiet”, inden han vågnede rigtigt 👍

 15. Baby-alarm? 😳 hvad fan… er det for noget! Er den lykkelige “ejer” af 4 børn i alderen 8-14-20! Og ja jeg kan godt tælle, har også Twinser! 😜 vi bor i hus i 2 plan og vi voksne havde soveværelse på 1 sal og twinserne boede i stue plan og tro mig…. de skal sq nok gøre opmærksom på hvis der i nattens mulm og mørke er noget de er utilfredse med! Og man slipper for at farer afsted hver gang det “skratter” i alarmen! Man udvikler åbenbart sin høre sans, hver gang man er gravid! 😂 så jeg er nu i besiddelse af evnen til at høre en knappenål falde til jorden!

 16. Nu læste jeg lige kommentarerne igennem og ingen har videregivet følgende tip ser jeg. Der findes jo altså en baby alarm app! Den er mildest talt smart. Man henter app’en og placerer sin iphone i børneværelset. Hvis de så skulle finde på at ville en noget så ringer mobilen simpelthen op til det nr man nu har tastet ind.
  Vupti, ingen max rækkevidde, ingen skratten, ingen nabobørn eller tyske langturschauffører på linien! Kan vist iøvrigt også bruges med en ipad hvis man ejer en sådan.

  Ps. I henhold til dit indspark idag om kærlighed til vor hovedstad, så sidder jeg i skrivende stund og ammer min datter på trappen til Orlogsmuseet mens klokkenisten i Vor Frelser bjælder I Danmark er jeg født udover Havnen. Kbh, I applaud You!!

 17. Min datter sov på sit eget værelse fra hun var ca 3 måneder, jeg kunne simpelthen ikke få sovet ordenligt og vågnede hver gang hun sukkede eller vendte sig. Og jeg kunne sagtens høre hende, selvom den var på den anden side af stuen og gangen… Jeg tror mor instinktet er så godt at du nok skal høre hvis de kalder, og mødre har virkelig brug for søvn!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s