Tre uger før, fire uger efter

IMG_6757.JPGLige nu er jeg med i det magasin, der hedder GRAVID. Det er sådan noget, de kører i hvert nummer, hvor de viser et billede af en preggo i starten af bladet, hvor hun interviewes om sine (ofte rosenrøde) forestillinger om sin forestående fødsel.
Bagerst i bladet vises damen så igen, denne gang blot “udhulet”, altså med ungen i favnen. Undtagen i mit tilfælde, jeg fik nemlig to! Jeg ved det, jeg er skide-heldig! 🙂 Og også her følger et lille interview, denne gang handler det om den skinbarlige sandhed, nemlig fødslens forløb. Også her var min version jo heldigvis positiv.
Seriøst! Hvis man kunne føde uden at få børn af det, ville jeg gå til dét i stedet for fodbold!

Før-billedet er taget tre uger før, ungernes fødsel, og efter-billedet er taget fire uger efter. Der er altså omkring syv uger imellem de to fotos. Ja, jeg ved godt, maven er blevet betydeligt mindre, men SE LIGE MIT FACE! Det er da for vildt!
På før-billedet er ALT svulmet op! Mine kinder, mine læber, mine hager! Det eneste, der er blevet mindre, er mine øjne, som forsvinder i kød.
Don’t get me wrong, jeg ELSKER det! Jeg er vild med, at jeg blev så kæmpestor, som jeg gjorde, det er sjovt at se tilbage på, og krapylerne havde det jo skønt derinde i bulen. Jeg havde bare næsten glemt, at jeg havde så meget væske i ansigtet også.
De tider, jeg mindes min graviditet mest, er når jeg taber noget på gulvet. Efter et sekunds panik, bukker jeg mig ned med største lethed og samler det op! Det kan jeg stadig få optur over.<

21 comments

 1. Årh, nu skal jeg ned og lege crazy stalker dame og hapse et blad selvom jeg intet har med småbørn at gøre 😉 Jeg synes altså du ser ret så smuk og fantastisk ud, men ens eget selvbillede er sikkert altid lidt mere kritisk 😉 hvis jeg bare ser halvt så lækker ud med én baby i maven når det engang bliver min tur, så er jeg altså pænt godt tilfreds! 😀

  Anna – wonderwomanwannabe.dk

 2. Åhhh det vækker minder. Jeg husker tilbage på min tvillingegraviditet, hvor jeg havde tre bobbelthager, monstrøse fingre og et sæt lunger der var presset helt op i halsen, så jeg lød som en gammel kone med KOL. Og det var tider! (Altså ikke at jeg gjorde det igen;))

 3. Ja efter sådan en tvillingegraviditet er det en kæmpe befrielse at få sin krop igen! Det der med at kunne samle noget op fra gulvet eller kunne hoppe op og sætte sig på køkkenbordet. Her 7 mdr efter at mine piger er kommet ud, får jeg stadig optur over alt det min krop kan igen:-)

 4. Du ser virkelig smuk ud både før og efter! Jeg ser ingen dobbelthage men en meget flot gravid mave. Jeg får pizzaface, når jeg bliver gravid. Det er virkelig ikke fedt! Jeg vil også have den glød, som alle taler om 😉

 5. Uj, hvor ser du godt ud (både før og efter) .. Jeg glæder mig til at få en (forhåbentlig ligeså smuk) kæmpemave som dig i løbet af de næste måneder. Jeg er i 20. uge med enæggede tvillinger, og glæder mig helt ubeskriveligt. Er selv enægget tvilling, og kan næsten ikke få armene ned over, at mine børn også vil få denne fantastiske gave.

 6. Pas på…….mange tvillinge-gravide føder i dag med kejsersnit, hvilket gør dig til noget specielt. Det er flot du klarede den selv, at kronprinsesse Mary klarede den selv, men personligt synes jeg det er lidt træls at denne udstilling i blade som GRAVID som får os andre til at føle vi ikke klarede den selv, fordi ……. vi ikke kunne, vi ikke gad, vi ikke formåede……… NEJ ikke altid. jeg føler at vi også klarede det selv på trods vores af kejsersnit. PS og jeg fik kun en med kejsersnit, ike to. Og jeg føler at jeg klarede det så flot selv …. det var skræmmende og min baby kom ud rask og sund.

  1. Da jeg var indlagt på neonatal med ungerne, lå jeg på stue med én, der netop havde født et barn med kejsersnit. Hun var meget mere medtaget end jeg, hun skulle jo op og have morfin hele tiden, hvor jeg fik et par panodiler!
   I min optik er der INTET snyd i at få et kejsersnit, det er miiindst lige så hårdt som en fødsel, som jeg har oplevet det, virker det alt andet lige hårdere. Så jeg har slet ikke læst det på den måde, som du beskriver.
   Og tillykke med din baby! 😊❤️

   1. Tak for dirt svar….. og det er netop derfor jeg synes titlen i GRAVID burde være “jeg klarede den selv” og ikke efterfølgende (uden kejsersnit). Der er en implicit sammenligning og/eller vurdering. Jeg ville ikke kommentere på din blog, hvis ikke jeg syntes du er en fin kammerat, men ville bare ønske at alle kvinder præstationer i alle henseender kunne stå for sig selv og ikke behøve at være i forhold til en anden (kvindes) præstation, i denne omgang endnu en gang kejsersnit vs at føde selv. På samme vis som at amme selv eller give flaske….. ofte udvikler sig til fejlbedømmelser. Ser du, mit kejsersnit (10 år siden) reddede to liv og jeg ønsker at kvinder derude forstår værdien af et kejsersnit, som er blevet generalt nedvurderet de sidste år, fordi debatten har været for general i direkte sammenligning med det at føde selv.

    Og tilsidst, tillykke med dine to. Flot klaret og det mener jeg som det er… (uden sammenligning)
    Knus

   2. Jeg tror bare, at grunden til, at kejsersnit er nævnt i mit tilfælde, er at jeg lå og havde veer og mega-(fucking)-ondt i 13 timer, før min krop strejkede og ikke gad lave presseveer. Så talte jordemoderen om, at kejsersnit nok var eneste mulighed for at få ungerne ud. Så fik jeg 15 min til at forsøge at presse Berta ud med muskelkraft uden hjælp fra min trætte livmoder, og det skulle gå stærkt, for ellers ville de nå at blive stressede derinde. Og det gjorde jeg så. Og ikke nok med det. Bagefter gjorde jeg det samme igen, og Hugo lå omvendt, så det krævede endnu mere styrke. Det var i al beskedenhed noget af en kraftpræstation, som jeg høstede stor ros for. Den nemmeste vej ville i dette tilfælde rent isoleret have været kejsersnit. Men jeg klarede den selv. Uden sammenligning med nogen som helst andre! Kun til ros for mig selv. Og det er jeg sgu stolt af. Og det må man jo gerne være, ikke? 😊

 7. Du ser hammer godt ud på begge billeder! 🙂 Og er helt enig med dig angående det at føde! Jeg var klar igen dagen efter min fødsel. Det er det fedeste, og jeg synes det er så ærgeligt, hvis folk ikke får en god oplevelse!

  Go’ fredag og tak for en fantastisk blog!

  – Mor til Cornelia på 18 mdr. 🙂

 8. Jeg har et spørgsmål, jeg vil høre, om du ikke kunne tænke dig at spinde lidt (guld) over…
  Efter at have fulgt din blog fra sin næsten spæde fødsel kan jeg se/regne ud at du har nogle/en del (det aner jeg jo intet om) veninder der fik børn før dig.

  Jeg er kommet til den her periode, hvor mange af mine veninder begynder at reproducere sig selv. Ikke bare sådan nogle veninder, men mange af de allertætteste veninder.

  Jeg er selv i et helt nyt forhold med en dejlig mand og har ikke nogen planer om børn sådan lige foreløbigt. Og jeg er bestemt glad på mine veninder vegne, og synes (langt hen af vejen) og deres børn er superskønne. Men om jeg vil det eller ej, er det jo også et nyt type venindeforhold, for det er jo ikke dem jeg ringer til og spør´ om de vil med ud drikke sig fulde til kl. 5 om morgenen. Jeg savner det, men er også klar over, at det ikke er fordi de ikke vil, men det nok bare ikke er super realistisk lige nu.

  Anyway, jeg vil bare høre hvordan i alverden du oplevede det, for jeg kan da ikke være den eneste der synes det er svært. Oplevede du det som en forskel, gjorde du noget bestemt for at holde fast i dem (der fik børn før dig), er I blevet tættere (hvis I nogensinde ikke var det) efter du selv har fået børn, fandt du andre party-veninder og hvordan oplevede du i det hele taget det skift.

  Jeg synes det kunne være sjovt at høre hvordan du oplevede det…. Hvis du da overhovedet tænkte over det…. Måske et forslag til et fremtidigt blog-afsnit, hvis du har lyst….?

  Ps. Jeg nyder din blog – du virker dejligt uhøjtidelig.

 9. Hej frk. lei lange!
  jeg har for nyligt opdaget din blog og må indrømme jeg nok tangerer fast læser nu. Jeg har dog tre spørgsmål som intet har at gøre med dette indlæg eller med hinanden; som jeg håber du vil svare på alligevel 😀

  1. Jeg kan se du er gift med en flot skuespiller og det fik mig til at tænke på: hvordan har du det med når han kysser med andre, når han spiller skuespil? (regner ikke med han gør det når han IKKE spiller skuespil! ;-)) Jeg ved godt at det ikke betyder noget, det er skuespil osv- men jeg ville bare ikke kunne udstå tanken om at se min kæreste/mand kysse med en anden kvinde. uuurgh.
  2. Er der andre i din familie der har fået tvillinger? altså har i tradition for det?
  3. Vil du kaldes både Mette og Marie? Jeg hedder, som du kan se, selv med Mette-Marie (og vil gerne kaldes begge dele) men HVERGANG jeg møder mennesker spørger de “hvilket af navnene vil du så helst kaldes?” og det er så irriterende…. Og nu spørger jeg dig om det. Det er vidst det man kalder ironi! Men ærligt; hvad vil du helst kaldes?

  GOD weekend fra en ny læser 🙂

  1. Hej navnesøster!!
   Tak for din hilsen. 😊
   1. Hvad tror du selv?! 😜 Jeg synes ikke, det er skidefedt, at Jon snaver med andre, men jeg kan heldigvis godt se forskel på de kys, jeg får, og dem han kaster efter kollegerne. Og så ér det jo bare et job.
   2. Der er sgu kun Hugo og Berta!! 😍👏
   3. i know what you mean! Bliver altid spurgt, hvad jeg vil kaldes, og jeg vil da selvfølgelig kaldes ‘Mette Marie’, da det jo er mit navn. Jeg kalder jo heller ikke folk ved navn ‘Simon’ for ‘Si’… 😉

 10. Jeg skal så meget til hende Mia fra Den Gode Fødsel!! var du i privat eller gruppeforløb, om man må spørge? Jeg er lidt i tvivl om hvad der passer mit temperament bedst.
  Og lige et sidste spørgsmål: hvor er den lækre cardigan fra, som du har på på ‘før’ billedet?? 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s