Om helstegt okse og kræsne hjemløse

Facebook-20140824-094134I går var der feriestemning her i familien Lei Lange, så vi spiste både morgenmad og frokost ude i byen.
Morgenmaden blev indtaget på Next Door Café rundt om hjørnet, fra hvor vi bor. Anbefaling gives hermed! Det er en café på bare 25 kvm., og den ligner noget, man har fundet i Berlin og taget med hjem. Ejerne er et par i 40’ne (er mit bud), to flotte fyre, hvoraf den ene, Klaus, er skuespiller (Jon læste faktisk hos ham, da han kom ind på teaterskolen) og den anden, Skylar, som er en sød, blød mand, men er tatoveret på kroppen og i hele ansigtet, så han ligner en total bad ass. Men de skaber pissegod stemning og har et vildt højt serviceniveau. De vandt også ‘Byens Bedste’-prisen i forsommeren.

Anyway! I går eftermiddags gik vi ned på Gråbrødre Torv, hvor Peder Oxe var i fuld gang med at helstege en okse, en tradition, de åbenbart holder i hævd hver sommer. For 95 kr. fik man en tallerken med salat af hvedekerner, cherrytomater og bønner, tre små stykker kød og et stykke brød. Nu har jeg aldrig været direkte fan af hvedekerner, men de gled da ned, kødet smagte fortrinligt, solen skinnede, og krapylerne visselullede sødeligt i barnevognen.
Da vi havde spist op, og Jon var gået op for at hente dessert (naturligvis), kom en lidt forhutlet udseende, ung mand, som bar sine ting i en affaldssæk, over til mig og spurgte, om han måtte spise de fedtkanter, der lå tilbage på Jons tallerken.
Jeg sagde selvfølgelig ja og skyndte mig samtidig op til disken for at købe en tallerken mad til manden. Han fik den og satte sig et par borde væk og spiste sin frokost.
Og uheldigvis kunne den sultne mand ikke lide hvedekerner … Han sad simpelthen med sin spidse kniv og pillede hvedekernerne ud af de halve cherrytomater, før han spiste dem. Jeg blev helt træt af, at jeg ikke bare havde inviteret ham på Jensen’s Bøfhus lige ved siden af. Der kunne han endda have fået to frokostbøffer for de penge! Og fri softice-bar!
Jeg blev lidt mødt af mine egne fordomme der, for jeg troede nok, at når man var sulten nok til at bede om fedtkanter fra folks tallerkner, ville man også spise noget så kedeligt som hvedekerner, hvis man fik dem serveret. Men jeg kan ikke sige, jeg slet ikke forstår ham! Det er sgu heller ikke skide-spændende spise.
Nu er der jo selvfølgelig, som en læser har kommenteret, også en chance for, at den arme mand var allergisk overfor hvedekerner. Pænt ærgerligt alligevel.

Lige nu sover hele huset. Ungerne har taget hul på dagens første lur, og min husbond indhenter det forsømte efter at have festet den ganske nat. Jeg håber, alle får en dejlig søndag! Solen skinner her, og jeg spiser nutella-madder! SÅ bliver det sgu’tte meget bedre!

PS: Jeg har siden mine indlæg om alle mine syndige ture til Magasins og Tivolis Simply Chocolate-afdeling mødt en del bloglæsere, som har bekendt, at de var faldet i gryden sammen med mig og har shoppet sticks efter min anbefaling. Jeg er fan af det, mand! Mere chokolade til folket, mand! Død over hvedekerner!

6 comments

 1. Der foreligger vel også en reel chance for, at den stakkels mand bare ikke kan tåle hvede? 😛

 2. Kære Mette Marie 🙂
  Beklager, at jeg sådan opholdt dig fra at komme hjem til ungerne og aftensmaden i går – blev bare helt benovet over sådan at møde mit ‘girlcrush’ live 🙂 Og helt på røven over at du er lige så fin og sød i virkeligheden, som du virker her 🙂 Jeg er samtidig brandærgerlig over at Magasin i Århus ikke også laver chokolade sticks! For det var jo ALT for lækkert i toget hjemad! Jeg må eksperimentere selv, indtil jeg kommer tilbage til København – og så må jeg tage chokoladeekspertens råd og gå i Tivoli efter dem næste gang 😀

  Tillykke med ungernes halvårsfødselsdag i går – det så jeg først bagefter 🙂
  Rigtig god søndag til jer!

 3. Jeg er faktisk helt skuffet over at jeg ikke har mødt dig, efter jeg også er begyndt at hænge ud i chokoladesticks-afdelingen 😉 (I blame you!)

  Til gengæld var der forleden dag gratis smagsprøver og så kan man jo ikke se min røv for bare fodsåler.
  Mand, jeg fik en lang næse. Flydende chokolade, der skulle fiskes op med en tandstik!!! Det er jo decideret ondt! Men ok, det virkede efter hensigten – jeg måtte jo gå hen og købe et ordentligt spyd efter den skuffelse

  Hvor sødt at byde den hjemløse på middag! Måske er han også mere til chokoladespyd end hvedekerner? Det kan man jo ikke bebrejde nogen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s