Emmy-rotter, kinamad og løse gækker

IMG_7027.JPGJeg er lige kommet hjem fra det, jeg vil kalde en semi-autentisk oplevelse, som jeg må dele!
Jeg har længe været i humør til noget and i sur/sød-sovs, men jeg har ikke haft held med at finde noget decent takeout her i området. Til gengæld har jeg længe filmet lidt efter den kinesiske restaurant overfor Glyptoteket (eller ‘Glypperen’, som den hedder, når man bor i indre København). Jeg troede, den pågældende restaurant hed ‘Emirates’, men det viste sig at være rejseselskabet ved siden af. Og jeg har haft en tendens til at udtale det, som om der var tale om to rotter, der skulle til Emmy Awards. På engelsk. (Get it?)

Restauranten, som vi besøgte her til aften, trods min mands umiddelbare skepsis, hedder Great China og ligger lige rundt om hjørnet fra Rio Bravo. Der var stort set ikke andre folkeslag end kinesere derinde, og maden var efter mit barometer noget i retning af formidabel! Altså ikke ‘Restaurant København’-lækker, men ‘Vi-gider-alligevel-ikke-spise-rester-fra-i-går-og-Jon-gider-ikke-klæde-om-fra-joggingbukser’-nice!
Det er en kæmpe buffet af både færdige retter (I ved, indbagte rejer n’shit!) og så en buffet med masser af friske grøntsager og råt kød – pænt fordelt. Så tager man det, man gerne vil have, med op til kokken, som så steger det hele på stedet. Det var vildt lækker, og manden ved nabobordet underholdt med historier om, hvordan han og hans ven, som han åbenbart havde kendt siden 1972, hver onsdag “slipper gækken løs” med at drikke Absinth, høre klassisk musik i Tivoli og altså spise på kineseren.

Jeg kan i hvert fald anbefale stedet, hvis man er ude efter noget snasket på den lækre måde. Jeg blev stopmæt for 138 kr., mens krapylerne gloede på guldfisk i et stort akvarie på væggen.
Nu skal de snart visselulle (ungerne, that is. Jeg kender ikke til fiskenes sengetid), og så skal faren og jeg se ‘Out Of Sight’ med Jennifer Lopez og George Clooney bagefter. 90’er-filmene hitter endnu!

Hav en dejlig aften! Der sker vilde ting i mit lille liv for tiden, men jeg kan ikke dele nyhederne før senere …
(Og nej, jeg er ikke gravid igen). Og jeg har heller ikke lavet en taske/neglelaks/strømpebuks-kollektion.
I know, jeg er en tease! 😜

18 comments

 1. Tak for endnu en omgang herlig læsning med dertil godt humør. Jeg glæder mig altid til næste indlæg……og nu bliver det endnu mere spændende med din teaser 😃😃

 2. Og alligevel tror jeg 10% på at du faktisk ér gravid!

  Og så lige tusind tak for den fedeste blog, det er faktisk den enste blog jeg har fulgt sådan for alvor 🙂 I så høj grad at jeg drømte vi kørte bus sammen og du så fik lov til at passe min søn, fordi jeg selv skulle have tvillinger. Ret syret!

 3. Kan også melde at deres RunningSushi heller ikke er tosset og til en fornuftig pris (især i hverdagene) – dog skal man sørge for ikke at få en plads til sidst på båndet. Så får man nemlig kun alt det alle ikke gider… 🙂

 4. Årh cliffhanger dér, alligevel! Btw hvis du skal prøve en virkelig autentisk kinesisk madoplevelse, så skulle du tage at prøve Pak Ka ved DGI-Byen. Mine forældre boede i Kina i 80’erne, og kom i den forbindelse til at lære ejerne af Pak Ka at kende, og der får du rigtig kinesisk mad, med alt hvad den slags kan indebære af alt fra bagt gris til hønsefødder (og jo, man kan sagtens skippe sidstenævnte)

 5. Spændende med nyheder, dem vil vi glæde os til høre mere om!
  By the Way. Glyptoteket er aldrig blevet kaldt glypperen af nogle Københavnere i dens liv!
  ❤ fra en indre by indfødt (stormgade, nabo til glyptoteket:)

   1. Herre mega meget fair 🙂
    Måske det er en tilflytter fra Jylland ting.
    ❤ fra Københavner rotten

 6. Haha læste Gylperen og fik nogle helt andre associationer 😛
  Men hey – jeg kalder det også Gloeren (Glostrup) og min veninde siger Hovedern (Hovedbanen) så hvorfor ikke Glypperen?

 7. Har efterhånden fulgt din blog i et godt stykke tid nu, og jeg er gået fuldstændig i 90’er-thriller-oftest-med-Ashley-Judd-eller-Edward-Norton-mode! Har på de sidste to dage formået at se Primal Fear, Twisted, Sleeping With the Enemy og Red Dragon.
  Kan ikke huske, om du har lavet et indlæg om de bedste thriller-90’er-film, men hvis ikke synes jeg, det vil være super fedt med et indlæg omkring det! 😀
  Anyways! Ok random kommentar, men egentlig vil jeg nok bare sige, at jeg er mega vild med din blog og din personlighed, som jeg synes skinner rigtig skønt igennem her på bloggen! 🙂

 8. Jeg plejer at sige Rådderen (Rådhuspladsen) og Halmeren (Halmtorvet) 🙂 Man har vel kun det sjov man selv laver ik’? 🙂 Og efter al din reklame for S’mores har jeg nu S’mores cupcakes eller S’Mores brownie på min ‘to-bake’ liste. TAK! 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s