Retur på første klasse

IMG_7800.JPGHvis jeg har lært én ting igennem denne svenske affære, så er det, at vores kærlighedsopfindelser nu er for store til, at de sådan kan lægges i seng ude i verden. De har vænnet sig til kæft, trit og retning, når det kommer til spise- og sovetider, og til gengæld forventer de, at vi holder ord. Så gider de da ikke bare lige agere ufrivillige campister og lade sig visselulle til Drømmeland ude midt i verden bare fordi, vi får lyst til, at fremmede mennesker tager opvasken, mens vi spiser svensk bøf. Og fair nok, egentlig.
Hugo gik kold som fik han betaling for det. Den skal han have. Men Berta… Hun dansede hele middagen igennem på alles lår, tog en lille skraber på hjemturen, og bedst som vi troede, at den hellige grav var velforvaret, lyset var slukket og Jon og jeg netop var i færd med er invitere Ole Lukøje med op i dobbeltsengen, stak hun i et hyl, som fortsatte i en time. Bette Berta… Til sidst faldt hun i søvn i smørhullet, og der lod vi hende ligge.
Lige nu sover de begge formiddagslur, og om en halv time bliver vi hentet af Göteborgs eneste taxa med to børnesæder og kørt til stationen. Det er filmselskabet, der har været så søde at booke togbilletter til mig og krapylerne, og de har gudhjælpemig bestilt os tre pladser på første klasse. Jeg er lidt spændt på, hvordan de øvrige passagerer i det luftlag takler et par tvillinger, som er træt af at køre i tog. Men nuvel, det må tiden vise.

Jeg vil stadig gerne anbefale et smut til Göteborg! Jeg drønede rundt på Avenyn, som de kalder deres strøg, hele dagen i går. Det var en oplevelse, der blandt andet bød på billig og meget lækker sushi sat til livs med sol i face og udsigt til kanal. Desuden har de en masse svenske butikker med svensk tøj, og de svenskere har sgu altid været ret gode til minimalistisk mode og maksimalistisk musik.
Nu går turen hjem til andedammen, så ungerne kan passe deres sengetider, og jeg kan passe min gymnastik!
Bare vent, inden året er omme har jeg en ass som en 14-årig!

4 comments

  1. Jeg fejrer mine tvillingers 6 års fødselsdag i dag – hold kæft hvor er det optur. Jeg elsker at læse dine indlæg, der ofte fører mig en walk down memory lane. Mine twins er også en dreng og en pige. De har fulgt hinanden i vuggestue, børnehave og er nu startet i samme klasse. De er på ingen måde særlig symbiotiske ( måske pga de forskellige køn ), men de er nu stadig hinanden bedste venner og de læser hinandens behov læææænge før alle andre. Da min dreng som 3-4-årig lærte at cykle løb pigen ved siden af og råbte ” Kom nu, jeg ved du kan. Jeg ved du kan gøre det!” Jeg er sgu vild med tvillinger ( og jeg er lige så vild med deres søde storesøster… ).
    Tak for en dejlig blog, som jeg nyder dagligt!

  2. Jeg ved ikke helt hvad du mener med maksimalistisk musik, men jeg var for nylig i Malmø, og i ALLE butikker – selv de mest “stilede” – spillede de hardcore svensk pop-techno-elektronisk-agtig musik. Meget højt. Meget forfærdeligt …. Der har de cool danske butikker altså forstået bedre, hvad man kan holde ud at høre på imens man shopper. 🙂

  3. Hej MM

    Kan SÅ meget genkende dette. Hatten af for dig der tager alene “til udlandet” med jeres små vidundere. Jeg holdt STENhårdt på sove og spise-rutiner da vores var små. Det var ris til egen røv dagen efter ( og nogle gange 2-3 dage efter ) hvis man “skejede ud” Mega sejt at du gør det. Set i bakspejlet er det jo kun det første eller måske halvandet år, at det er nødvendigt, at man lever i denne rutineprægede boble, med faste tider ( og så måske igen når de bliver teenagere…. 😉 det må tiden vise… jeg synes i hvert fald det har givet pote på den lange bane. I øvrigt er jeg helt enig – Gøteborg er en fantastisk hyggelig by, søde og hjælpsomme mennesker, og ikke mindst deres skønne dialekt ( jeg bor i Skåne – hvor de jo taler meeeeeget breeeedt )

    /M ( med twins på 7 år )

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s