Søndags-love, bøf og bomuld

Bette Berta i bad :-)

Bette Berta i bad 🙂

Så blev det søndag, og min lækre mand med det ulækre overskæg er atter blevet slugt af et tog, der bare venter på at spytte ham ud et sted i Sverige. Ungerne og jeg nåede at have fornøjelsen af hans selskab i 26 timer i denne omgang, og nu må vi vente helt til lørdag, før han atter træder ind ad døren med kasketten og mit hjerte i hånden. Hvis bare jeg kan være halvt så forelsket i den gudsbenådede skabning de næste 60 år, så er jeg godt tilfreds.

Lige nu er jeg ved at stege mig en bøf, som jeg planlægger at indtage foran Popstars med blomkåls-ballade og cola til.
Yes, på opfordring af nogle af jer her på bloggen, har jeg kastet mig over LCHF-kulturen. Jeg blev solgt, da jeg så, at man måtte spise al den flødeskum, man vil! Og sovs! Og så vender jeg altså det blinde øje til, når Karen Volff engang imellem får sneget nogle havregrynskager op i sofaen, eller flødebollerne danser Samba med en pose Dumle. Jeg holder mig fra stivelse! Det er sgu stift nok.

I morgen begiver Hugo, Berta og Mama MM sig sgu ud på endnu en togtur! Vi skal til Fanø! Ja, for fanø!
Min far og hans Elke er i sommerhus på de kanter, og det er knagme for længe siden, jeg sidst har været på Fanø. Jeg synes, jeg husker en klassetur i den retning engang i femte klasse, men det er vist ikke noget, der tager skade af en opfriskning. Vi skal bo i et hus, der hedder Buller. Det alene er da turen værd!

Jeg opdaterer naturligvis fra disse vilde kanter, og hvis nogen af jer, der læser med her, bor i den omegn, så vil jeg meget gerne udbede mig koordinaterne på den bedste isbar og deslige.
Jeg fulgte i øvrigt råd, nogen skrev på min Instagram, da jeg var i Helsingør i weekenden. Min svigermor og jeg gik en skideflot tur i tågen rundt om slottet og spiste en vidunderlig gullash-suppe lige indenfor slotsmuren! Jeg elsker jeres tips!

Apropos Instagram så har jeg lige nu gang i en lynindsamling. Se mere på Instagram: @mmleilange

Hav en nice søndag! Husk, der er ikke noget, der feder, hvis man har hovedpine, eller hvis det er en anden, der betaler. 😉

20 comments

 1. Der er en italiensk restaurant ved siden af Brugsen, den hedder noget med a…. Den er rigtig rigtig god. Nyd de smukke små huse på Fanø og bare hele stemningen på øen 🙂

 2. Fanø er ganske fabulous, forstår godt viljen til at transportere sig helt derover med afkom. Slagteren i Nordby er ganske lækker, hvis Buller har udstyr til at kokkerere med. Han har alt indenfor kød og deslige.
  Og så er der åbnet en deli lige i udkanten af Nordby, som er virkelig lækker med lokale råvarer, og meget hyggelig kromutter/fatter. OG Thor øl! Som gammel Randers pige siger man jo ikke nej tak til sårn en 😉

  Hele Sønderho er bare for nuttet med alt for gamle huse, og isbutikker én masse.

 3. ‘Hovedgaden’ i Nordby indeholder lidt af alt godt fra havet.
  I ‘Fanø Is og Konfekture’/Droggeren, kan du få både slik og is. Og en gammeldags med en 1 kugle er 3 små kugler – så er du advaret.
  ‘Pandekagehuset’ laver virkelig lækre pandekager, særligt er den med nutella virkelig lækker.
  Hvis du får shoppe-abstinenser er der en rigtig fin butik, ‘SALT’, som har lidt forskelligt at byde på. Mærker som Mads Nørgaard og Moss Copenhagen har pludselig fundet vej til øen.

  Rent kulturelt er Sønderho måske et godt sted. Det kan virke lidt øde,men det er i hvertfald blevet kåret til “Danmarks mest idylliske landsby” (eller noget i den dur). Det ligger 12 km fra Nordby og hvis i ikke har mulighed for at køre i bil, går der en bus derud.
  Og så er en tur Stranden ved Fanø Bad altid hyggeligt. Pånær hvis det blæser en halv pelikan og regner.

  Lidt tips fra en fannik, som det så flot hedder 😉

  Håber dig og dine søde børn får en god tur 🙂

 4. Jeg elsker din blog… ÆÆÆÆLSKER!!!! Desuden synes jeg du er super sej! At du lige snupper toget hjem alene fra Sverige, eller et smut til Fanø med krapylerne uden drama gør mig en helt del roligere over at vi skal være forældre om 5 ugers tid – dog kun til en enkelt…! Det skal sgu nok gå!!

 5. Åh, Fanø er fantastisk! Jeg er kommet der fra jeg var 6-7 år med jævne mellemrum de sidste 20 år. I bliver uden tvivl nødt til at tage et smut på Hans og Grete Creperie i Hovedgaden i Nordby. De har et kæmpe udvalg med de vildeste pandekager og de smager SÅ godt! I får virkelig lækker mad på Ambassaden i Nordby(+ de er super til børn). Sønderho er den hyggeligste by med stråtækte huse – så idyllisk at slentre gennem byen med en isvaffel og se de skæve, smukke huse. Sønderho Kro er lækker, lækker gourmetmad, hvis man vil flænse sit kreditkort 🙂 god tur!

 6. I Nordby ligger verdens bedste pandekagehus! Det er et besøg og en topmave værdig, go’ tur til det vestjyske.

 7. Ih jeg har boet på Fanø i nogle år – desværre relativt længe siden nu (6 år), selvom en pandekage desværre ikke fås hvedemelsfri – så er pandekagehuset et hit, som andre også er inde på. Generelt er det muligt at tage en ‘strøg tur’, fra færgen og hele vejen igennem byen er der brosten, hvor der er et par få butikker o.lign. (heriblandt pandekagehuset) ligger på hovedgaden som brosten vejen vist hedder. Pandekagehuset er dog kun sæson åbent, da de kun har udendørs siddepladser, men mon ikke de tager september med.

  Der ligger en lille bitte Cafe ude i Sønderho som jeg har hørt godt om. Skulle I (imod al forventning) forvilde Jer ud i det vilde natteliv, så er der hjørnekroen – det kan være I er heldige og møde Johnny Madsen. Johnny Madsen maler også, han galleri ligger (eller lå) lige i starten af hvor man går af færgen, spøjse abstrakte mennesker han sælger til ublu priser til tyskerne.

  Hvis I mangler grillmad, vil jeg anbefale havnegrillen der ligger lige ved færgen, det ser ikke ud af meget og sådan lidt kedelig snask agtig ud, de laver dog rigtig god grillsnask. I sin tid var det ham der havde dens mor, der styrede køkkenet og det var folk der gad lave mad der gjorde det, så fik altid deres grill bøf udelukkende grundet deres mega tykke bernaise. Så lavede de en killer kylling/ost/løg sandwich, førnævnte i en pærevælling smidt i rigeligt mængder hvidt brød med salat og dressing. Deres stjerneskud hitter også…

  Der er en masse små gader og sidegader på Fanø, særligt til hovedgaden, de har navne også. Det ligner små bitte stier, er meget sjovt at gå på dem og se lidt andet og hvor man kommer hen… 🙂

  Det et skønt sted!! Håber engang når jeg vinder i Lotto jeg får råd til et sommerhus derovre! God tur derover!

 8. Hold nu helt op – cuteness-overload for vildt lige der! Det har I godt nok gjort godt 😉

  Jeg kan forresten ikke huske, om jeg har kommenteret herinde før, men ellers vil jeg lige benytte lejligheden til at udtrykke min begejstring over din blog – du skriver SÅ godt, du får mig gang på gang til at grine og så er du smaddergod til at huske en på de gode ting i hverdagen – så kæmpe thumbs up herfra! Og god tur til Fanø 😀

 9. Nu siger du isbar – lige udenfor Esbjerg (9 km langs kysten vestpå) ligger en vildt populær isbar, Stryhns (som i leverpostej😜) ved siden af Hjerting Badehotel – klassiske kæmpe isvafler, men med den SMUKKESTE solnedgang som baggrund! Et besøg værd – godt nok ikke på Fanø, men næsten lige ved færgen 😉

 10. Åh, Fanø er det bedste! Det er noget af min familie der ejer supermarkedet i Rindby, så jeg har tilbragt en masse ferier på øen. Der er jo allerede kommet en masse gode tips, men bare husk en gåtur på stranden ved aftenstid også.

 11. Jeg vil helt klart anbefale Victoria’s Palace ved Fanø bad. Her kan man bl.a. købe fine Christel kort og velduftende sæbe fra badeanstalten og nyde nok verdens bedste guldkarameller i den tilhørende café. Butikken fungerer også som “museum”, hvor folk har indleveret gammelt legetøj m.m., som er udstillet i butikken. Man bliver for en stund hevet ud af nuet og ind i et nostalgisk univers. Et hyggeligt besøg på en kold efterårsdag! Og så garanterer jeg super betjening af øens skønneste kvinde (min søde tante) 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s