Twins

twinsEn del (kommende) med-mødre har været så søde at spørge til, hvilke ting, vi har valgt til ungerne, og de anbefalinger (og sikkert også det modsatte) vil jeg skrive om på denne side.
Jeg er jo langt fra ekspert på området, men da vi har fået TO unger på én gang, kan jeg måske begå fejlene dobbelt så hurtigt som nogle af jer andre – og det kan jo lige så godt komme nogen til gode. 😉

Miinto.dk – nu også til kids!

Mine favoritter

Mine favoritter

Selvom vi bor så tæt på Rådhuspladen i København, som man næsten kan komme, hvis man ikke er i familie med de dér panfløjte-spillende indianere, der holder til i området, så køber vi de fleste af vores ting på nettet. Især Jon er god i den retning, og han står som oftest for det praktiske. Alle ting til ungerne bliver købt online, senge, pusleborde og det meste af deres tøj.
Og nu har de venlige mennesker på Miinto.dk bedt mig sprede deres budskab om, at de nu også sælger børnetøj, og jeg har kigget deres udvalg lidt igennem. Som med alt andet mener jeg, at man ikke skal blande sig i, hvordan andre mennesker klæder sig selv og deres børn, men hvis jeg skal lufte min egen holdning (og det ér jo min blog), så kan jeg nu bedst lide, når børn ligner børn og ikke små voksne. At give en skaldet pige-baby pink kjole og et lille hårbånd på, så hun ligner en pige, giver for mig ingen mening. Folk tager ofte fejl og tror, Berta er en dreng, fordi hun tit bliver klædt i drengefarver, og ikke én gang, når fremmede har stukket hovedet ned i vognen og sagt tillykke med vores to sønner, har Berta skruet op for bævrelæben. Hun er da ligeglad! 🙂
Jeg synes, det er nice, når babyer er iklædt heldragter fulde af farver. Der er ikke noget, der strammer, og der er en masse dejligt at glo på – både for dem og os. 🙂

Miinto.dk har en masse super-lækkert børne og baby-tøj, og de seks dragter herover ville jeg elske at putte krapylerne i.
Øverst til venstre: Fra Molo til 300 kr. Øverst i midten: Fra Mini Rodini til 329 kr. Øverst til højre: ELS All Star på udsalg til 199 kr.
Nederst til venstre: Fra Molo til 300 kr. Nederst i midten: Mini Rodini til 329 kr. Nederst til højre: ELS All Star på udsalg til 199 kr.

Jeg ser først nu, efter at have skrevet mærker og priser op, at drenge-rækken øverst og pigerækken nederst matcher totalt i brands og pris, og det må være en ubevidst tvillingemor-thing, for det var altså ikke med vilje. 🙂
Men lige nu giver Miinto faktisk 10% rabat på alle køb, hvis man bruger koden miintokids
Klik her for at se hele deres børnetøjsudvalg!

Indlægget er lavet i samarbejde med Miinto.dk 🙂

Så blev børneværelset indviet

Facebook-20140808-105413Nu er Hugo og Berta flyttet ud af vores soveværelse og ind i egne gemakker! Og det med stil.
Sengene fra Flexa er nogle, de kan “vokse i”, som det hedder sig. Som de bliver større, sænkes bunden i sengen, så de ikke kan hoppe ud over kanten, og når de bliver store nok til at styre det, kan man fjerne nogle af tremmerne i midten, så de selv kan hoppe ind og ud. Se mere om Flexas udvalg her.
Billederne er fra en serie, der hedder ‘Faunascapes’, og det er nogle, vi har fundet hos Justspotted.dk. De har mange fine plakater i alle mulige stilarter, og vi synes, det var meget fint, at det hele i børneværelset ikke er i neon-farver, da der er masser af det på reoler og legetæpper. Man kan i øvrigt få 15% på Justspotted.dk ved at bruge rabatkoden ‘twinpeaks’. 😊
De to uroer har en lidt sjov historie. Jeg købte den ene på nettet efter at have set den på Strøget til den dobbelte pris, inden ungerne blev født. I barselsgave på hospitalet medbragte min lillesøster så den anden. Der er fire år imellem os, men vi har da vist lidt tvillingesind alligevel. 🙂 De kan købes her. De små luftballoner er af tin, og krapylerne er pjattede med at ligge og glo op på dem.

Vind et års forbrug af Huggies Vådservietter


Yes, nu skal I sgu høre!
Huggies har lavet nogle nye vådservietter til babynumser! Der var noget rod med, at der vist var kommet MI, som kan være allergifremkaldende, i dem, de havde på markedet, så de trak hele baduljen tilbage og har nu lavet en ny omgang. Mine ungers numser har den sidste uge haft fornøjelsen af dette nye tiltag, og de har absolut ikke lidt overlast, må jeg sige. 😊
De nye Huggies Vådservietter er uden parfume, parabener og alkohol, og så er de dejligt tykke i det, selvom de (vildt nok) består af 98% vand! Jeg synes godt, sådan en vådserviet kan blive lidt faretruende tynd, når man står overfor en bonusble af kaliber, lad mig sige det sådan. Men her var bristefaren slet ikke alarmerende, og numserne er rene og urøde, som vi nu engang bedst kan lide dem.
Jeg har lovet af fortælle, at man lige nu kan deltage i en Instagram-konkurrence og vinde et års forbrug af Huggies Vådservietter OG et gavekort på 1.000 kr. til Bilka. Man skal bare tage et billede af sin baby og uploade det på Instagram (som om vi ikke gjorde det i forvejen! 😊), og så skal det hashtagges #huggiesdk og have mindst 15 likes! Bum, så er man med i konkurrencen! Tilmelding sker her!
Konkurrencen slutter d. 15. juni, og hvis man har vundet, bliver ens billede offentliggjort på @huggiesdk d. 23. juni, og man skal selv holde øje.
Jeg krydser fingre for jer allesammen! Hele banden!

Og ja, dette indlæg bliver ganske rigtigt bragt i samarbejde med de prægtige mennesker fra Huggies!

Mimi’s Circus giver 20% rabat i 48 timer

Facebook-20140528-101337I dag, onsdag d. 28. maj og 48 timer frem, giver webshoppen til børn og kræsne mødre, Mimi’s Circus, 20% rabat på alt i deres lækre shop.
Vi har allerede to af de fine skåle, som vi fik i barselsgave, som er af shoppens eget label. Jeg synes, de er cute og børne-agtige, men på ingen måde tuttenuttede, hvorfor de er inddraget til slikskåle, indtil ungerne bliver store nok til at claime dem. 😉
Webshoppen har udover mange lækre ting til ungerne også en lækker ‘MOR’-kategori til den kræsne lady, hvor de sælger alt muligt lækkert stads til hjemmets rum udover børneværelset. Der er for eksempel nogle sygt lækre lamper.
Hvis man er til FERM Living (og det er man jo), så er det også en god idé at kigge forbi webshoppen de næste 48 timer, da de byder på et flot udvalg!
Kig forbi til 20% rabat på www.mimiscirkus.dk

Rabatkoden er: vip20
(Dette indlæg er lavet i samarbejde med Mimi’s Circus)

Soft Gallery

20140520-233035-84635658.jpgJeg har opdaget Soft Gallery! De laver superlækkert børnetøj og deslige på en ikke-tuttenuttet måde.
Jeg elsker Småfolks legende univers, men hvor kan jeg dog også godt lide, når nogle farver nogle gange er tonet lidt ned, så alt ikke bare råber og skriger af hinanden.
Vi har fået det fineste sengetøj til ungerne fra Soft Gallery – et sæt i gråt og et i lys rosa. Udover, at det er pænt med de fine uglemotiver, så er der inden i betrækket syet et ekstra stykke stof på foran det hul, hvor man stopper dynen ind, hvilket forhindrer den i at titte ud. Jeg har en ting med dyner, også selvom det kun er mig selv eller ungerne, der har sovet i dem. De skal bare blive indenfor, altså!
Desuden har vi også anskaffet os nogle stofbleer, der matcher sengetøjet, hvilket altså giver den gode Bugaboo et lidt mere tjekket look, når jeg spæner rundt på Strøget, end når det er sådan en kedelig, halvsur, almindelig hvid stofble, der skærmer ungerne for solen. Se så! Så blev vi sgu trendy!
Se fine sager fra Soft Gallery her!

Småfolk

Den seneste Småfolk-tilføjelse til ungernes klædeskab.

Den seneste Småfolk-tilføjelse til ungernes klædeskab.

Da Jon og jeg skulle ud og købe tøj til vores endnu nyfødte poder, blev jeg ramt af nærighed.
Jeg synes, det var så skidedyrt for så småt tøj, og jeg anede ikke, hvor meget, de ville bruge det. Derfor købte vi vildt meget på Den Blå Avis. Det førte til nogle superhyggelige eftermiddage i køkner på Frederiksberg, hvor vi hentede tøj og faldt i snak med de søde sælgere. Men da Hugo og Berta så kom til verden, var der nogen, der gav mig to sparkedragter af mærket Småfolk, og jeg er helt pjattet med deres prints! Seriøst, tjek det lige ud! Jeg kan så godt lide, når børn er klædt som børn og ikke som små accessories. Derfor elsker jeg deres fine, glade elefanter, blomster, traktorer og sommerfugle.
De fine sparkedragter var så lækkert lune med uld på indersiden og bomuld udenpå. Der var ret stor kvalitetsforskel i forhold til de ting, jeg havde hentet i H&M. Jeg synes også, de holder sig meget flottere efter vask, og pludselig lagde jeg faktisk på min Instagram-profil mærke til, at ungerne havde de to dragter på mere end noget af deres andet tøj. Derfor er det nu blevet til en del Småfolk-tøj i deres mini-garderober. Når de bliver for store til det, gemmer jeg det, til når min søster og svigerinde en gang får brug for det. Det ser nemlig stadig pænt ud efter efterhånden mange vaske. Så yes, det her er sgu en varm anbefaling!

 

Stole

3a7154a8b67a11e394621291a239cfe7_8
Vi havde egentlig tænkt, at vi ville anskaffe os to oldschool skråstole til krapylerne, så de kunne stå i dem på spisebordet, når de var vågne og skulle kunne følge med, mens vi for eksempel skulle lave mad, eller lignende. Men så fandt vi ud af, at spædbørn slet ikke må sidde i sådan nogle, da det fucker med deres små rygge.
Derfor fandt vi i stedet frem til stolen Nomi, som er opfundet af den samme gut, som har lavet TripTrap-klassikeren. Forskellen på den og den nye Nomi er, at Nomi er lavet for nylig og altså med nutidens unger for øje. Den er derfor mere ergodynamisk, og den er lavet til børn, som sidder mere ned, end de gjorde, dengang TripTrap blev født – for let’s face it, det gør de jo.
Vores Nomi-stole har disse baby-indsatser (som ses på billedet), som man også kan få til TripTrap, og når Hugo og Berta engang bliver for store til dem, kan man sætte et andet sæde på med bøjle, som senere kan fjernes. Det er altså stole, de kan vokse med.
Vi havde nu ikke regnet med, at vi ville blive SÅ glade for stolene, som vi er. De er den perfekte lille rede, som ungerne sidder glimrende i, når de er vågne, og man gerne vil sidde overfor dem og kunne se dem i øjnene. Desuden kan sædet indstilles, så de kan både ligge helt ned eller sidde oprejst, så de har både taget op til flere lure i stolen, og den fungerer også perfekt, hvis de har lidt ekstra luft i maven efter et måltid og har brug for at sidde lidt mere op.
Læs mere om Nomi-stolene her.

Barnevogn

Bugaboo Donkey

Bugaboo Donkey

Vi har anskaffet os en såkaldt ‘kombivogn’ – altså en barnevogn, som kan konverteres til en klapvogn.
Vores er af mærket Bugaboo – en Bugaboo Donkey. Og vi er ganske og aldeles oppe at støde over den!
Den er kun 14 centimeter bredere end en “almindelig” barnevogn, den kan vende på en tallerken, og vi har endnu ikke oplevet en dør, den ikke kunne komme ind ad eller noget, den ikke kunne snige sig forbi.
Jeg havde troet, at udelivet nu blev stakket, at jeg ikke ville kunne overskue al den masen frem og tilbage med kæmpe-slæden, men jeg har allerede haft ungerne med i en 2A til Frederiksberg, og vores vogn fyldte seriøst mindre end den ‘singleton-vogn’, der stod foran vores. Sådan virkede det i hvert fald.
En oprigtig og helhjertet anbefaling herfra!

Baby-seng(e)

sengNogle gange bliver vi lidt nærige herhjemme. Og da jeg så, hvad en såkaldt Juno- eller Leander-seng koster, gik jeg kontra!
Vi røg i IKEA en lørdag (dum dag at ordne den slags …), og her forelskede jeg mig i en helt enkelt tremmeseng – som også viste sig at være den billigste, de har, til en pris på bare 299 kr.
Vi har til gengæld købt en god, tyk madras, og så faldt jeg sgu’ også lige over noget vildt lækkert baby-sengetøj fra HAY på udsalg i januar. Så deres gemakker ser altså ret hyggelige ud, synes jeg.
Tanken er, at ungerne skal sove i samme seng de første par måneder, da kloge koner siger, at den slags er godt for tvillinger.
Når de bliver et par måneder gamle, køber vi en seng mere, så de ikke skal ligge og daske til hinanden om natten.

 

 

17 comments

 1. Kæreste Mette
  Jeg venter mig også (dog kun 1 unge), men det er anden gang jeg skal være mor. Og denne gang går jeg ind i det med lidt erfaring, som jeg håber er ok, at dele med dig?!
  Vi havde nemlig også den fine og billige IKEA seng, hvilke egentlig fungerede godt lige indtil trunten blev så stor og motorisk dygtig, at vi måtte sætte den ned i højden. Og når den bliver sat ned, er der faktisk ret langt ned, når man som forældre skal hive sit barn op i tide og utide om natten. Så hold det i tankerne når i kigger efter ny/næste/flere tremmesenge.

 2. Der kommer lige endnu et godt råd. Genbrug er guld værd når man har unger og egentlig kun skal bruge baby/børne ting i en kort periode. Så jeg kan virkelig godt anbefale dba.dk, men især appen Reshopper. På facebook er der vist også en eller flere tvillinger grupper man kan deltage i, hvor der sælges ting og sager og gives gode råd.
  Pøj pøj til jer

   1. Reshopper byder også på ting og sager. Jeg har lige købt en fin flet kurvs vugge til billige penge, som normalt koster en formue hos pure baby 🙂

 3. Hej Mette Marie
  Tak for en dejlig jordnær blog.
  En lille ide til samsovningen. Vi gjorde det til vores tvillinger, at vi brugte en kravlegård som seng, de første 7 mdr. Her var der god plads til dem begge også da de blev større. Vi havde taget den ene side af og stillet den op mod vores seng, så lå de begge med hovedet ind mod mig og jeg kunne nusse, give sut osv. når de vågnede om natten. Det var så rart at se dem ligge ved siden af hinanden. De er lige blevet 11 mdr. og nu sover de i hver deres tremmeseng på eget værelse, som står op af hinanden, her står de og “snakker”, griner og skriger af hinanden, det er fantastisk. Glæd jer!

 4. Vi har også Gulliver og elsker den! Jeg er normalt lidt påpasselig med gode råd til kommende mødre, det kan godt blive lidt stramt nogengange synes jeg. Men bare liiige to fif jeg var vild glad for at få med på vejen da jeg var gravid: billige bleer i REMA og pilates bold til at hoppe/vugge når baby(erne) ikke vil sove, er utrøstelige osv. Killer redning!

 5. Da vi fik min datter for 10 måneder siden, anede jeg ikke, der er noget der hedder en slyngevugge. Men det er der – og efter 14 dage med grædende baby, der ikke ville sove, var vi til en kiropraktior, der anbefalede os at anskaffe os sådan en. Den har vi været sindsygt glad for, for pludselig sov baby! Slyngevuggen er som en stor hængekøje, der slutter sig tæt om barnet og efterligner de vuggende bevægelser, barnet kender fra sin tid, hvor den boede inde i maven. Synes bare du skulle vide, at den findes.
  Vi har også den samme tremmeseng fra Ikea og er fint tilfredse med den!
  Jeg anbefaler også remableer (dog synes jeg Libero er bedst i de helt små størrelser) og yogabold! Held og lykke med mor-skabet 🙂

 6. Hej 🙂
  I anledning af at jeg nu suser rundt med to drenge i maven, fik jeg anbefalet din blog af en veninde. Må indrømme jeg nærmest har panikangst i forhold til de sidste måneders graviditet, syntes jo allerede at jeg føler mig stor og tung( er kun 22+5 i dag) og de fitnesstights jeg købte i Gina Tricot(leopardprikkede naturligvis) i str. L ( bruger normalt en str. s) sad pænt stramt og lavede små mærker under maven i går( kan jeg heldigvis ikke selv se mere, medmindre jeg bruger et spejl). Jeg er ellers erfaren gravid/mor syntes jeg, da jeg harven dreng på snart 14 år allerede, og selvom tiden sikkert sletter dårlige minder, så syntes jeg ikke det var nær så hårdt sidste gang jeg var gravid. Føles nogle gange som om en eller begge af drengene er på ved ud forneden…. Eller måske det bare er alderen der trykker, bliver trods alt 40 den dag jeg runder uge 38+0. Og der har jeg meddelt jordemoderen kommer de ikke!! Jeg vil have min fødselsdag for mig selv, og når de bliver lidt større, nyde at der er 4 drenge( tvillingerne, teenageren og kæresten) som forkæler mig med morgenbordet, flag og falsk sang:-)
  Nå men jeg vil glæde mig til at følge dine historier, læse de gode råd fra alle( den der Diego ammepude har jeg også fået anbefalet af min veninde, den kommer oven i købet med et diskretionstelt er man til den slags :0), så kan man ligne et opslået villatelt på caferne) .
  Kh
  Susanne

 7. Hej Mette Marie
  Da jeg startede med, at læse din blog var jeg ikke i babytanker.
  Men nu sidder jeg her med tvillinger i maven. Fuldstændig sindssygt!
  Tak for en dejlig blog. Det er rart, at du er så positiv og fremhæver de gode ting ved at være tvillingemor. Jeg møder mest folk, der får medlidenhed med mig og taler om hvor hårdt det bliver. Av. Jeg har rigeligt i min egen panik og bekymringer! Så tak 🙂
  Nu til et spørgsmål.. Hvor har du købt din barnevogn? Bor nemlig også i Kbh og kunne godt bruge en anbefaling i junglen af forhandlere.
  Mange hilsner
  Line

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s